Ηράκλειο: Σπασμένες τζαμαρίες και ρωγμές στους τοίχους άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός
Ζημιές καταγράφονται στο Αρκαλοχώρι όπου έγινε πιο αισθητός ο σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα.
Σπασμένες τζαμαρίες, ρωγμές σε τοίχους και πολλές ζημιές άφησε πίσω του ο σεισμός των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο.
Οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι, καθώς εκεί ο σεισμός έγινε πιο αισθητός, ενώ τη σεισμική δόνηση έχουν ακολουθήσει τουλάχιστον τέσσερις μετασεισμοί έντασης από 3 έως 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.







Τι λένε οι σεισμολόγοι
Ο δυνατός σεισμός «ξύπνησε» τους κατοίκους τόσο του Αρκαλοχωρίου όσο και της υπόλοιπης περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου. Όπως μαρτυρούν στο cretapost, ο συγκεκριμένος σεισμός είχε και ένταση και διάρκεια ενώ για μία ακόμα φορά ακούστηκε βοή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν λίγες οι μικροζημιές που έγιναν καθώς υπήρξαν γλάστρες, πιάτα και άλλα οικιακά σκεύη που έπεσαν και έσπασαν ενώ παράλληλα παρατηρήθηκαν κάποιες ρωγμές.
Ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός μέχρι στιγμής.
«Δεν εμπνέει ανησυχία»
«Ο σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία, πρόκειται για μεγέθη σεισμών που δίνει η περιοχή και σε αυτά τα πλαίσια θα κινηθούμε», ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100.3, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.
Ο καθηγητής συνέστησε την προσοχή των πολιτών για τα πολύ παλιά σπίτια τα οποία, όπως ανέφερε, δεν πρέπει να κατοικούνται γιατί υπάρχει κίνδυνος ακόμη και με σεισμούς αυτού του μεγέθους να πέσουν.
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
- Γιατί τα έργα της Φρίντα Κάλο δεν πρέπει να φύγουν από το Μεξικό
- Το ένα πράγμα που δεν κάνεις μετά το πρώτο ραντεβού
- Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ σκέπτεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Μαίρη Κατράντζου και Ιζαμπέλα Ροσελίνι δημιουργούν αντικείμενα-φετίχ του στυλ
- Πρόστιμα και εισαγωγές για ελλείψεις φαρμάκων – Παραγωγή καινοτόμων θεραπειών σε νοσοκομεία
- Ο αποκλεισμός των Στενών του Ορμούζ από τις ΗΠΑ και το Ιράν ενδέχεται να αναζωπυρώσει τις εντάσεις στον Κόλπο
- WSJ: Η Ευρώπη επιταχύνει το εφεδρικό σχέδιο για «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ» σε περίπτωση αποχώρησης των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442