Γιάννης Αντετοκούνμπο: Tα μυαλά μου δεν θα πάρουν ποτέ αέρα
Απλώς θα παίζω το μπασκετάκι μου και… όπου φτάσω». Αυτά είναι τα λόγια του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ηλικία 18 ετών, στην πρώτη του συνέντευξη προτού να αναχωρήσει για το NBA.
«Tα μυαλά μου δεν θα πάρουν ποτέ αέρα, γιατί είμαι σεμνό παιδί. Δεν θα μιλάω, δεν θα δείχνω, δεν θα κάνω τίποτα. Απλώς θα παίζω το μπασκετάκι μου και… όπου φτάσω». Αυτά είναι τα λόγια του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ηλικία 18 ετών, στην πρώτη του συνέντευξη προτού να αναχωρήσει για το NBA.
Tο ψηλόλιγνο αγόρι από τα Σεπόλια, στις 22 Ιανουαρίου του 2013, λίγους μήνες πριν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιλεγεί στο ντραφτ και έχοντας ήδη συμφωνήσει τότε με τη Σαραγόσα (στην οποία δεν πήγε ποτέ αφού τον άρπαξαν από το ΝΒΑ), δίνει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη.
«Το όνειρό μου είναι να παίξω στο ΝΒΑ. Άμα δεν παίξω στο ΝΒΑ και παίξω στην Δ’ ΕΣΚΑ… δεν με ενδιαφέρει», δήλωνε τότε στην COSMOTE TV.
Πού να φανταζόταν ο ίδιος, αλλά και όλος ο υπόλοιπος κόσμος πως οκτώ και βάλε χρόνια μετά θα ήταν πρωταθλητής στο ΝΒΑ.
Τι είχε πει για τα αδέρφια του
Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για τη σύγκριση με τα αδέρφια του που επίσης ασχολούνται με το μπάσκετ, ο Γιάννης έβαλε πέρα την όποια αδελφική αντιπαλότητα και είπε: «Εγώ θέλω να είναι ο αδερφός μου καλύτερος. Δεν ξέρω αν θα είναι ο Θανάσης, νομίζω ο Άλεξ θα γίνει ο καλύτερος».
Ειδικά για τον Θανάση Αντετονκούμπο, ο Γιάννης είπε ότι απλά θέλει να τον στηρίζει ως μεγαλύτερος αδερφός, να τον φροντίζει εντός και εκτός παρκέ και να του δίνει συμβουλές για το μπάσκετ.
Και ο Θανάσης, όμως, έλεγε ότι δεν υπάρχει καθόλου ανταγωνισμός μεταξύ των αδελφιών.
- Εξετάζει επαναστατική αλλαγή η FIFA στο Μουντιάλ – Τα νέα δεδομένα με τις κίτρινες κάρτες
- Σάλος με διεθνή διαιτητή της UEFA – Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο
- Η τρομερή ανάρτηση του Κόντη για τον ΟΦΗ: «Τα παιδιά έδειξαν τι σημαίνει να παίζεις για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου»
- ΠΑΟΚ: Συνάντηση Σαββίδη – Λουτσέσκου για το μέλλον
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (28/4): Πού θα δείτε τα ματς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα play offs της Euroleague
- Στον δρόμο για το Final Four του ΟΑΚΑ: Πρώτη «μάχη» με Μονακό για τον Ολυμπιακό – Για το break στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός
- Άλβαρες: «Είμαστε η Ατλέτικο Μαδρίτης και θέλουμε να γράψουμε ιστορία»
- Ο τελικός Κυπέλλου αλλάζει τα σχέδια του Λανουά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442