Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γκάγκα: Αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία - Τι είπε για τον εμβολιασμό εγκύων

Γκάγκα: Αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία – Τι είπε για τον εμβολιασμό εγκύων

Τόνισε ότι μόλις το 1/10 από τις εισαγωγές αφορούν πλήρως εμβολιασμένους και πως «ελάχιστοι» από αυτούς θα μπουν τελικά στη ΜΕΘ

Για την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού και την πίεση σε νοσοκομεία και κοινωνία μίλησε η Μίνα Γκάγκα Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Σωτηρία, τονίζοντας ότι, μέχρι πριν από λίγες μέρες οι εισαγωγές στο «Σωτηρία» ήταν 2-3 την ημέρα και χθες ήταν 30.

Ως προς το ποιοι εισάγονται στα νοσοκομεία, είπε πως πρόκειται για μεγαλύτερα άτομα που νοσούν εμβολιασμένοι, αλλά θέλουν παρακολούθηση ή και νεότερους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Τόνισε ότι μόλις το 1/10 από τις εισαγωγές αφορούν πλήρως εμβολιασμένους και πως «ελάχιστοι» από αυτούς θα μπουν τελικά στη ΜΕΘ.

Ερωτηθείσα αν αυτή η αύξηση των κρουσμάτων θα προκαλέσει νέα πίεση στο ΕΣΥ, εκτίμησε ότι, «τα νοσοκομεία δεν θα πιεστούν, αλλά η επίπτωση στις ζωές των ανθρώπων, από το πώς θα πάμε διακοπές μέχρι πώς θα πάμε στη δουλειά, νομίζω πρέπει να μας απασχολεί».

«Αυτήν τη στιγμή με όλα τα εμβόλια που έχουμε καλύπτεται και η μετάλλαξη Δέλτα», ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρινίζοντας ότι τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν αργότερα.

Τέλος, αναφορικά με τον εμβολιασμό εγκύων ή γυναικών που σκοπεύουν να κάνουν παιδί, τις κάλεσε «να εμβολιαστούν χθες», αφού ο κοροναϊός είναι πολύ επικίνδυνος για τις εγκύους, ενώ ανέφερε ότι, «την προηγούμενη εβδομάδα τρεις έγκυες διασωληνώθηκαν». Όσο για τις προτροπές γυναικολόγων να μην εμβολιαστούν οι ενδιαφερόμενες, παρέπεμψε στις οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμών και της Ελληνικής Μαιευτικής Εταιρείας.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024