Σύμφωνα με το «Χρηστικό λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας» της Ακαδημίας Αθηνών,  «μοτίβο είναι το επαναλαμβανόμενο θεματικό στοιχείο σε καλλιτεχνικό ή λογοτεχνικό έργο και κατ’ επέκταση οτιδήποτε επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο και την ίδια μορφή».

Η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται μαζί μας αρκετό πλέον καιρό ώστε να μπορέσει να αναπτύξει το δικό της μοτίβο, που παρά την άφιξη νέων εις βάρος της παραγόντων, όπως πχ. το εμβόλιο, παραμένει σταθερά επαναλαμβανόμενο.

Αύξηση κρουσμάτων – Αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία – Αύξηση Θανάτων -Περιοριστικά μέτρα – Μείωση κρουσμάτων – Εφησυχασμός – Αύξηση κρουσμάτων …και πάει λέγοντας.

Στην Ελλάδα, τις τελευταίες εβδομάδες, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, περάσαμε από τη μείωση των κρουσμάτων και τον εφησυχασμό, στην έξαρση και πλέον στη νέα αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Είναι στη φύση του ανθρώπου να ξεχνάει και αυτό πολλές φορές αποδεικνύεται χρήσιμο έως και σωτήριο, στην περίπτωση όμως το κορονοϊού, αν συνεχίσουμε να ξεχνάμε πού μπορεί να οδηγήσει η αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία, θα είναι καταστροφικό.

Η μετάλλαξη Δέλτα έφερε νέα ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, και όπως ανέφερε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς «οι εισαγωγές στα νοσοκομεία που εφημερεύουν, από εκεί που δεν είχαν καμία εισαγωγή, το πολύ μια- δύο σε κάθε εφημερία τους, κάθε μέρα αυξάνονται».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε πως «Έχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά»

Aυτοί οι «όσοι» όμως δεν είναι καθόλου λίγοι.

Όπως αναφέρουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» και η Μάρθα Καϊτανίδη, το 30% των πολιτών άνω των 80, 175.000 δηλαδή άτομα της πλέον ευάλωτης ηλικιακής ομάδας, δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Κι αν η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είχε μέχρι πρότινος να αντιμετωπίσει την αδυναμία διενέργειας κατ’ οίκον εμβολιασμών, οι ηλικίας 50 – 59 ποια ακριβώς αδυναμία αντιμετωπίζουν;

Είναι αδιανόητο, αλλά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σχεδόν μισό εκατομμύριο (450.000) πολίτες ηλικίας 50 – 59, παρά τον μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν για μια σειρά από σοβαρότατες επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία τους ο SARS-Co V-2, συνεχίζουν να αρνούνται να εμβολιαστούν.

Χιλιάδες άνθρωποι χθες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στο Σύνταγμα διαδήλωσαν για «μια ζωή ελεύθερη όπως την αξίζουμε».

Μακάρι κάποιος να είχε τρόπο να τους εξηγήσει, ότι με μαθηματική και ιατρική ακρίβεια αυτοί είναι που θα δώσουν συνέχεια στο θλιβερό μοτίβο της πανδημίας, γεμίζοντας τις εντατικές και, όπως το πρόσφατο παρελθόν μας έχει δείξει, αυτοί είναι που θα αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που θα χάσουν τη ζωή τους, μόνοι σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, χωρίς να έχουν δίπλα τους κανέναν δικό τους άνθρωπο.

Κι αυτό είναι ένα τέλος, που δεν το αξίζει κανείς.