Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυστρία: Δωρεάν θα είναι το τεστ PCR - Υποχρεωτικό από την Τετάρτη στη νυχτερινή εστίαση

Αυστρία: Δωρεάν θα είναι το τεστ PCR – Υποχρεωτικό από την Τετάρτη στη νυχτερινή εστίαση

Η Αυστρία λαμβάνει νέα μέτρα για τον κοροναϊό, τι θα ισχύει για τα PCR τεστ στη νυχτερινή εστίαση.

Τα φαρμακεία στην Αυστρία θα προσφέρουν στο μέλλον δωρεάν τεστ PCR, τα οποία θα είναι υποχρεωτικά από αύριο, Πέμπτη, για ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί, για παράδειγμα στη νυχτερινή εστίαση, με τη σχετική συμφωνία να έχει επιτευχθεί ανάμεσα στο Επιμελητήριο Φαρμακοποιών και το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης. όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ουλρίκε Μουρς – Έντλμαγιερ.

Τα τεστ θα προσφέρονται σε όλα τα φαρμακεία σε όλη την Αυστρία που τώρα διενεργούν τεστ αντιγόνου, και θα είναι εργαστηριακά τεστ PCR, που, σύμφωνα με την ίδια προσφέρουν την υψηλότερη ποιότητα δείγματος και με τον τρόπο αυτό ένα «χρυσό στάνταρ». Για τους ασφαλισμένους, τίποτα δεν αλλάζει σε σύγκριση με τα τεστ αντιγόνου που έχουν ήδη προσφέρει τα φαρμακεία. Αφού κλειστεί ραντεβού, το επίχρισμα λαμβάνεται στο φαρμακείο, το αποτέλεσμα αποστέλλεται στη συνέχεια μέσω μηνύματος SMS ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μπορεί επίσης να παραληφθεί εκτυπωμένο. Όπως και προηγουμένως για τα τεστ αντιγόνου, τη χρηματοδότηση των δωρεάν τεστ PCR διαχειρίζεται η κοινωνική ασφάλιση, η οποία στη συνέχεια εισπράττει τα χρήματα από την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέροντας ότι η επιβάρυνση για τα φαρμακεία είναι πολύ μεγάλη και ότι αυτά λειτουργούν «στο όριο της κάλυψης κόστους», αλλά είναι μια «απαραίτητη υπηρεσία», διαβεβαίωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει την καλή υποδομή των φαρμακείων για τη διενέργεια τεστ σε όλη την αυστριακή επικράτεια.

Τι γίνεται με την πορεία του κοροναϊού στη χώρα

Σε σχέση με την επιδημική εξέλιξη στη χώρα, τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη ανέφεραν σήμερα, Τετάρτη, 431 νέες μολύνσεις κοροναϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων από το ξέσπασμα της πανδημίας έως σήμερα έχει φτάσει τις 10.729. Αυτή τη στιγμή 111 άνθρωποι νοσηλεύονται με κοροναϊό σε νοσοκομείο στην Αυστρία και από αυτούς οι 31 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, η «επίπτωση επτά ημερών», δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με τον κοροναϊό τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι 25,4.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024