Λαπίντ σε Δένδια: Το Ισραήλ ανησυχεί για τις κινήσεις που κάνει η Τουρκία στα Βαρώσια
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με το Νίκο Δένδια και διεμήνυσε ότι «οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας είναι ισχυρές και γερές και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να τις αναπτύσσουμε και να τις ενισχύουμε»
«Χαίρομαι που καλωσορίζω τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη ενός Ευρωπαίου υπουργού Εξωτερικών μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ για τη συνάντηση.
Ισχυρές και γερές οι σχέσεις μας
Μάλιστα, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε ότι «οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας είναι ισχυρές και γερές και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να τις αναπτύσσουμε και να τις ενισχύουμε».
Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η συνάντηση επικεντρώθηκε σε διμερή και περιφερειακά θέματα, ενεργειακά ζητήματα και τις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, όπως αναφέρει το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, οι υπουργοί συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα των κινήσεων που έκανε η Τουρκία στην περιοχή των Βαρωσίων στην Κύπρο και εξέφρασαν βαθιά ανησυχία γι’ αυτά τα βήματα.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
- Κικίλιας: Η Κάλυμνος πρέπει να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο – Τετραετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές
- Αλβανία: Ύποπτος και για πλαστογράφηση τίτλων ο επιχειρηματίας που πούλησε γη για το θέρετρο του Κούσνερ
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα του δικεφάλου για το φιλικό παιχνίδι με την Τβέντε (pic)
- Θρήνος στη Νότια Αφρική: Πέθανε ο Τζέιντεν Άνταμς που είχε παίξει και στα τρία ματς του Μουντιάλ
- Συγκινεί ο προπονητής της Άννας-Μαρίας: «Θα συνέχιζε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, δεν πρόλαβε να ζήσει το όνειρο της»
- Λέουβεν – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία με «γκολάρα» του Αντρέ Λουίς και απώλειες (vid)
- Λήψη μέτρων προστασίας για τις κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά – Τι αποφάσισε η επιτροπή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442