Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντόχα: Χωρίς πρόοδο οι διαπραγματεύσεις Ταλιμπάν - αφγανικής κυβέρνησης

Ντόχα: Χωρίς πρόοδο οι διαπραγματεύσεις Ταλιμπάν – αφγανικής κυβέρνησης

Οι αντιπροσωπείες της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν σε κοινή δήλωσή τους ανέφεραν ότι θα συναντηθούν ξανά και ότι εξέδωσαν οδηγίες για να επισπεύσουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις τους.

Ο επικεφαλής των Ταλιμπάν επανέλαβε την Κυριακή ότι παραμένει «απολύτως υπέρ μιας πολιτικής διευθέτησης» στο Αφγανιστάν, ωστόσο ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους της αφγανικής κυβέρνησης στη Ντόχα ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντική πρόοδο, μεσούσης της επίθεσης των ανταρτών.

Θα συναντηθούν ξανά

Οι αντιπροσωπείες της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν σε κοινή δήλωσή τους ανέφεραν ότι θα συναντηθούν ξανά και ότι εξέδωσαν οδηγίες για να επισπεύσουν τις ειρηνευτικές τους διαπραγματεύσεις, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ.

Οι δύο αντιπροσωπείες διαπραγματευτών, οι οποίες βρίσκονταν στη Ντόχα από το Σάββατο, δήλωσαν ότι «οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις σε υψηλό επίπεδο έως ότου επιτευχθεί μια διευθέτηση».

«Θα εργαστούμε για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ολόκληρο το Αφγανιστάν», προστίθεται στη δήλωση, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024