Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η τακτική του Γιοβάνοβιτς (vids)

Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η τακτική του Γιοβάνοβιτς (vids)

Η άσκηση ανάπτυξης που δούλεψε ο Σέρβος προπονητής, έδειξε ότι στο μυαλό του έχει «κλειδώσει» το σύστημα 4-2-3-1

Το πως θέλει να παίξει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι γνωστό. Το σύστημα 4-2-3-1 έχει τονίσει στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ότι θα δουλέψει και αυτή είναι η βάση του στην καθημερινή δουλειά στην προετοιμασία.

Είναι τόσο τελειομανής ο Σέρβος, ώστε θα επιμείνει στην ίδια λεπτομέρεια ξανά και ξανά, μέχρι να γίνει όπως το θέλει. Για αυτό και στην απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας, ο Γιοβάνοβιτς γύρισε την άσκηση πίσω, όταν έκρινε ότι δεν εξελίσσεται όπως την έχει σχεδιάσει.

Είτε ήταν από την πρώτη πάσα, είτε πριν την ασίστ, ο Γιοβάνοβιτς ήθελε την ανάπτυξη με τον τρόπο του. Αυτό επισήμανε σε μία παρατήρηση στον Βέλεθ, όταν ο Ισπανός δεν υπολόγισε σωστά την πάσα του. «Δεν μου αρέσει, πάμε από την αρχή. Ξανά» ήταν τα λόγια του Γιοβάνοβιτς.

Αρχικά, ο Γιοβάνοβιτς χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες, τους μεσοαμυντικούς και τους μεσοεπιθετικούς. Ο Σέρβος δούλεψε με τους πρώτους στο «χτίσιμο» της ανάπτυξης και οι δεύτεροι έκαναν υπό τον Χρήστο Κόντη, συνδυασμούς και τελειώματα.

Κατόπιν, ο Σέρβος χώρισε τους παίκτες σε «πράσινους» και «πορτοκαλί» και κάθε ομάδα έκανε επίθεση εναλλάξη, με πάσες από τον γκολκίπερ μέχρι τον επιθετικό.

Ο Γιοβάνοβιτς ζητούσε κάθετο ποδόσφαιρο και όχι παράλληλο, ενώ ήθελε ταχύτητα και όχι επιπολαιότητα και λάθη. Όπως όταν ο νεαρός Ρόμπι με τις πάσες του δυσκόλεψε το κοντρόλ του συμπαίκτη του, ο Γιοβάνοβιτς διέκοψε για παρατήρηση.

Μετά τη λήξη του διτέρματος, ο Γιοβάνοβιτς κράτησε τους κεντρικούς στο κέντρο του γηπέδου και τους εξηγούσε για αρκετή ώρα τι περιμένει από αυτούς και πως πρέπει να το κάνουν.

Ο Κουρμπέλης και ο Σένκεφελντ πήραν μέρος στο πρώτο μέρος του προγράμματος και αποχώρησαν, ενώ ο Αγιούμπ έκανε ατομικό. Ο Κουρμπέλης σιγά-σιγά θα ακουμπάει και μπάλα, αφού νιώθει καλύτερα.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024