Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θα γινόμασταν Κρήτη»: «Εμφύλιος» στα κατεχόμενα - «Προδότες» όσοι περιφρονούν τον Ερντογάν

«Θα γινόμασταν Κρήτη»: «Εμφύλιος» στα κατεχόμενα – «Προδότες» όσοι περιφρονούν τον Ερντογάν

«Προσπαθούν να παραδώσουν τους Τούρκους στους φασίστες της ΕΟΚΑ» είπε ο Ερσίν Τατάρ για τους εκπροσώπους των τουρκοκυπριακών κομμάτων που αποφάσισαν να σαμποτάρουν την ομιλία Ερντογάν στο «κοινοβούλιο» των κατεχομένων.

Με τίτλο «Το μέρος των προδοτών είναι η ελληνοκυπριακή βουλή» η τουρκική εφημερίδα Τούρκιγιε κυκλοφόρησε χθες με πρωτοσέλιδο κύριο θέμα το μποϊκοτάρισμα από τους «βουλευτές» των κομμάτων ΡΤΚ (Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα) και ΚΚΔ (Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας) της ειδικής συνεδρίας σήμερα στο «κοινοβούλιο» των κατεχομένων όπου θα προσφωνήσει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φωτογραφία με Αναστασιάδη

Στο πρωτοσέλιδο δημοσιεύεται φωτογραφία από συνάντηση «βουλευτών» του ΡΤΚ με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο και διακρίνονται οι Φικρί Τορός, Ασίμ Ακάνσοϊ, Ντογούς Ντερία. (σσ: η συνάντηση είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2018 με αντιπροσωπεία του γραφείου για το Κυπριακό του ΡΤΚ).

Το τουρκικό δημοσίευμα υπογράφει ο Γιλμάζ Μπιλγκέν και διερωτάται «Τι δουλειά έχετε εσείς στη βουλή της τδβκ;».

Γράφει δε ότι βροχή ήταν οι αντιδράσεις προς τα δύο κόμματα που αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στη συνεδρία με ομιλητή τον Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην Τούρκιγιε, ο Ερσίν Τατάρ έκανε λόγο για «ιστορική προδοσία» λέγοντας πως «αυτοί που πήραν αυτήν την απόφαση είναι σε συνεργασία με την ε/κ πλευρά.

«Στους φασίστες της ΕΟΚΑ»

«Προσπαθούν να παραδώσουν τους Τούρκους στους φασίστες της ΕΟΚΑ. Επικεφαλής αυτής της οργάνωσης είναι ο βουλευτής Νιαζί Κιζίλγιουρεκ του ελληνοκυπριακού κόμματος της ΕΟΚΑ, του ΑΚΕΛ.

»Αυτά τα κόμματα που έχουν ενοχληθεί από τον Ερντογάν, τις προηγούμενες ημέρες πήγαν στην ελληνοκυπριακή πλευρά και συναντήθηκαν με τον ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη που με κάθε ευκαιρία μειώνει τους Τουρκοκύπριους.

»Σε αυτήν τη συνάντηση, ποζάρουν ευτυχισμένοι με τον Αναστασιάδη, ο οποίος επαίνεσε την ΕΟΚΑ, που δολοφόνησε βάναυσα τους Τούρκους, και μας αποκαλούσε πειρατικό κράτος. Τώρα, δηλώνοντας ότι δεν θα έρθουν να ακούσουν τον Ερντογάν δεν σέβονται τη βούληση των Τουρκοκυπρίων και του τουρκικού λαού. Οι πολίτες μας είδαν πολύ καθαρά με αυτήν την ευκαιρία ποιους αυτοί εξυπηρετούν» είπε ο Τατάρ.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι οι «βουλευτές» που δεν θα συμμετάσχουν στην συνεδρία της «βουλής» προσπαθούν να καταστήσουν μειονότητα στην Κύπρο τους Τουρκοκύπριους, όπως έγινε με τους μουσουλμάνους της δυτικής Θράκης.

«Παραχωρήσεις… για την ομοσπονδία»

«Είναι έτοιμοι να κάνουν παραχωρήσεις με τον ενθουσιασμό για την ομοσπονδία. Το νερό που ρέει στη βόρεια Κύπρο είναι έργο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι λαός μου είναι πιστός, δεν είναι αχάριστος σε αυτούς που κάνουν καλό ούτε και ξεχνά αυτούς που το κάνουν.

»Αυτό που τους ενοχλεί πραγματικά είναι ότι η Τουρκία επιμένει στη λύση δύο κρατών και δεν είναι εφικτό να εγκαταλείψουν αυτό το μοντέλο» πρόσθεσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης.

Την απόφαση των κομμάτων ΡΤΚ και ΚΚΔ να μην συμμετάσχουν στην ειδική συνεδρία της «βουλής» καταδίκασε ο «σύνδεσμος ηρώων αξιωματικών». Σε ανακοίνωση ο «πρόεδρος», Γκιοζκαμάς Εργκιουνές ανέφερε ότι τον έντιμο αγώνα των Τουρκοκυπρίων μόνο η μητέρα πατρίδα Τουρκία στήριξε.

Και ενώ αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό και περηφάνια η ομιλία του τούρκου προέδρου στη «βουλή», σε μια περίοδο που αυτό που χρειάζεται πολύ είναι η εθνική ενότητα και ομόνοια, το ΡΤΚ και το ΚΚΔ με την απόφαση για μποϊκοτάρισμα «είναι ένα μεγάλο παράδειγμα απιστίας/ανεντιμότητας.

«Είναι πολύ μεγάλο λάθος»

»Στο πρόσωπο του Τούρκου Προέδρου που πάντοτε έχουμε δει την μεγαλύτερη στήριξη, το να ερχόμαστε σε αντίθεση με τον λαό της Ανατολίας, είναι πολύ μεγάλο λάθος. Ευχόμαστε το ΡΤΚ και ΚΚΔ να επανεξετάσουν την απόφασή τους και να δουν ότι χωρίς τη μητέρα πατρίδα δεν θα είχαμε ζωή, θα γινόμασταν Κρήτη».

Ενας τουρκοκυπριακός «λαός» χωρίς μητέρα πατρίδα, πρόσθεσε, είναι καταδικασμένος να εξαλειφθεί.

Πηγή: politis.com.cy/ΚΥΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024