Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Βοσκόπουλος τραγούδησε στο Ηρώδειο για πρώτη και τελευταία φορά

Όταν ο Βοσκόπουλος τραγούδησε στο Ηρώδειο για πρώτη και τελευταία φορά

Μια εμβληματική συναυλία-φόρος τιμής για τις αξέχαστες επιτυχίες που χάρισε στο ελληνικό τραγούδι

Εξήντα χρόνια επιτυχημένης μουσικής διαδρομής, χιλιάδες τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες, σημαντικές συνεργασίες συνέθεσαν την πλούσια διαδρομή ενός σπουδαίου καλλιτέχνη, ο οποίος για πρώτη φορά στην πολυετή του πορεία εμφανίστηκε στο Ηρώδειο.

Το αγόρι με την ταπεινή καταγωγή και τα δύσκολα παιδικά χρόνια, με οδηγούς του το ταλέντο, την σκληρή δουλειά και το μοναδικό του αστέρι, κατάφερε να τραγουδήσει στο ιστορικό αθηναϊκό θέατρο, σε μια κατάμεστη από κόσμο και συναισθήματα συναυλία.

Ο Βοσκόπουλος δεν είχε ανάγκη καμία επίσημη πιστοποίηση της αξίας του, όμως αυτή η συναυλία θεωρείται δικαίως ιστορική.

Στην συνέντευξη τύπου για την εν λόγω εμφάνιση, ο τραγουδιστής είχε πει χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους:

«“Θεέ μου αυτή τη δουλειά θέλω να κάνω”, είπα. Φαντάζεστε τι σημαίνει για έναν λαχαναγορίτη να του πει ο γιος του ότι θέλει να γίνει θεατρίνος; Πίστευα ότι θα με σφάξει. Αντίθετα εκείνος μου ζήτησε να βάλω τα καλά μου ρούχα και με πήγε – χωρίς να το ξέρω – να γραφτώ στη δραματική σχολή. Στο Ωδείο Μανώλη Καλομοίρη. Εκεί πήγε και η Κάλλας.»

«Επιστρέφοντας μου είπε: “Για να μην πεις κάποια μέρα ότι δε σε άφησα να κάνεις αυτό που ήθελες.” Σας ορκίζομαι ότι ακόμη και τώρα που είμαι πια 80 χρόνων κάθε φορά που βγαίνω στη σκηνή του λέω: “Κοίτα τώρα! Είμαι ευτυχής γιατί κατάφερα με την απλότητα και τη λαϊκότητά μου να φτάσω ως εδώ.” Η απλότητα δε χάνει ποτέ.»

Μαζί του στη σκηνή του Ηρωδείου, βρέθηκαν και δύο εξαιρετικοί σολίστες: Ο Μανώλης Καραντίνης στο μπουζούκι και ο Θανάσης Βασιλόπουλος στο κλαρίνο. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η εμφάνιση του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Στη συναυλία συμμετείχαν η πολυμελής ιστορική φιλαρμονική «Ομόνοια» του Γαστουρίου της Κέρκυρας με τον Σπύρο Ράλλη στη διεύθυνση της ορχήστρας και οι μικτές χορωδίες «Αχαράβης» και «Καναλίων» της Κέρκυρας, υπό τη διδασκαλία της Αγάθης Κοσκινά.

Τα τρία σύνολα συνόδευσαν τον Τόλη Βοσκόπουλο σε μία ξεχωριστή συναυλία στην Κέρκυρα, ενθουσιάζοντας το κοινό.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος εμφανίστηκε στο Ηρώδειο έχοντας στις αποσκευές τους τις μεγάλες επιτυχίες του και όλα τα τραγούδια του που έμειναν αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο.

Τη σκηνοθεσία της συναυλίας είχε αναλάβει η Σοφία Σπυράτου, τα σκηνικά υπέγραψε ο Γιάννης Μετζικώφ και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024