Η Δημοτική Aρχή του Δήμου Αλμωπίας, ξεκίνησε κι επισήμως την εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο και επικίνδυνο φαινόμενο.

Ολοένα και περισσότεροι δήμου υιοθετούν την προστασία του περιβάλλοντος ως κομμάτι της στρατηγικής τους. Αυτή την φορά είναι ο δήμος Αλμωπίας. Ήδη παρελήφθησαν και τοποθετήθηκαν στην Αριδαία και στο σύνολο σχεδόν των κοινοτήτων του Δήμου, 83 νέοι κόκκινοι κάδοι από το πρόγραμμα Interreg –IPA CBC, για την απόρριψη των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

Οι πλαστικές συσκευασίες φυτοφαρμάκων χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα υλικά λόγω του περιεχομένου τους, με τα γεωργοκτηνοτροφικά απόβλητα να αποτελούν το μεγάλο ποσοστό της συνολικής παραγωγής αποβλήτων στη χώρα μας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα απόβλητα κτηνοτροφίας, τα υπολείμματα καλλιεργειών, τα πλαστικά δοχεία φυτοφαρμάκων – λιπασμάτων και τα πλαστικά εξαρτήματα θερμοκηπίων.

Με την τοποθέτηση των κάδων, έντυπο ενημερωτικό υλικό με οδηγίες για την σωστή διαχείριση, θα μοιραστεί σε όλες τις κοινότητες, ώστε να υπάρξει έγκυρη ενημέρωση στους δημότες.

Ωστόσο είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι για τη σωστή εφαρμογή του προγράμματος, δεν αρκεί μόνο η τοποθέτηση των κάδων, αλλά και η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή όλων των αγροτών του Δήμου. Η καύση και απόρριψη των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις σε όλους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr