Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς έκλεψε την παράσταση στο Χορστ (vids)

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς έκλεψε την παράσταση στο Χορστ (vids)

Ο Σέρβος προπονητής είχε απ’ όλα στο… μενού του: παρατηρήσεις, διακοπές, επαίνους και μαθήματα συμπεριφοράς. To10.gr βρίσκεται στην Ολλανδία και μεταφέρει όσα συνέβησαν.

Ο Σέρβος προπονητής αφήνει τους συνεργάτες του να καθοδηγούν τους παίκτες, αλλά παρεμβαίνει σε καίρια σημεία προκειμένου να δώσει το στίγμα του και να διορθώσει τις «ανορθογραφίες».

Το τρίπτυχο του Γιοβάνοβιτς περιλαμβάνει το κάθετο παιχνίδι, την μπάλα με τη μία και γρήγορα. Αυτές τις τρεις εντολές επανέλαβε ο προπονητής του Τριφυλλιού στους ποδοσφαιριστές του και όταν δεν τις ακολουθούσαν ή καθυστερούσαν, επενέβαινε για να τους επαναφέρει στην τάξη.

«Σωτήρη πολύ παράλληλα, πολύ παράλληλα. Προσπάθησε να παίξεις ανάμεσα στις γραμμές, κάθετα» ανέφερε σε μία στιγμή που ο Αλεξανδρόπουλος επέλεξε να πασάρει παράλληλα και όχι κάθετα.

«Αντόνιο, πιο γρήγορα τη μπάλα, πιο γρήγορα, μην αργείς» φώναξε 0 59χρονος τεχνικός σε άλλο τάιμινγκ στον Σαβιέρ, όταν κράτησε τη μπάλα αντί να δώσει πάσα. Ενώ για να αναγκάσει τους παίκτες του να πασάρουν πιο γρήγορα, προς το τέλος του διτέρματος έβαλε χρονικό περιορισμό στην κατοχή της μπάλας. Και όταν ο Βέλεθ πήγε σε ατομική προσπάθεια, ο Γιοβάνοβιτς τον διέκοψε και έδωσε τη μπάλα στην άλλη ομάδα.

Τέλος, άλλη μία συχνή παρατήρηση ήταν ότι ο Γιοβάνοβιτς προέτρεπε όλους τους παίκτες να γυρίζουν στην άμυνα και να μην αμελούν τα ανασταλτικά καθήκοντα τους. Όποιος ξεχνιόταν, άκουγε και μία φωνή…

Οι ομάδες και τα σκορ

Για την ιστορία, οι παίκτες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και ενώ οι δύο έπαιζαν μεταξύ τους, η τρίτη έκανε άσκηση κυκλοφορίας.

Μπλε ομάδα: Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Αγιούμπ, Αλεξανδρόπουλος, Καρλίτος, Μπουζούκης, Ενγκμπακοτό
Πράσινη ομάδα: Ξενόπουλος, Ρούμπεν Πέρεθ, Χουάνκαρ, Ιωαννίδης, Σανκαρέ, Σιδεράς, Σαβιέρ, Καμπετσής
Πορτοκαλί ομάδα: Χριστογεώργος, Ρόμπι, Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Μακέντα, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σερπέζης, Αθανασακόπουλος

Πράσινη ομάδα-Μπλε ομάδα 0-2 (Καρλίτος, Αγιούμπ)
Πορτοκαλί ομάδα- Μπλε ομάδα 1-0 (Μακέντα)
Πορτοκαλί ομάδα- Πράσινη ομάδα 0-3 (Ιωαννίδης, Καμπετσής, Σερπέζης)

Ο έπαινος στον Ιωαννίδη και η πρώτη του Σένκεφελντ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δίνει σημασία στις λεπτομέρειες, ακόμα και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Όταν τελείωσε η προπόνηση, ο Σέρβος ζήτησε από τους παίκτες να μαζέψουν τα στρώματα τους και να μην φορτώσουν την αγγαρεία στους φροντιστές.

Ο Ιωαννίδης αποχώρησε κρατώντας δύο και ο Γιοβάνοβιτς τον επαίνεσε, αλλά την αναγκαία δόση χιούμορ:«Έλα όλοι πάρτε τα στρώματα σας, μην τα αφήνετε εδώ. Φώτη σήμερα μπορώ να σου πω μπράβο μετά από είκοσι ημέρες, πήρες δύο. Μπράβο αγόρι μου».

Όσο για τον Μπαρτ Σένκεφελντ, ο Ολλανδός προπονήθηκε για πρώτη φορά στο χορτάρι, μετά την επέμβαση στον αστράγαλο του. Σαφώς, ο Σένκεφελντ έχει πολύ δρόμο για να αποθεραπευτεί, αλλά η παρουσία του στο γήπεδο τονώνει και την ψυχολογία του…

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024