Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Έρχεται η «ψυχρή λίμνη» με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Έρχεται η «ψυχρή λίμνη» με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού.

Στο φαινόμενο «ψυχρή λίμνη», το οποίο φτάνει στη χώρα μας καθώς και το πόσο πιθανό είναι προκαλέσει έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

«Η »ψυχρή λίμνη» δίνει το καλοκαίρι έντονα φαινόμενα σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα φαινόμενο που έχουμε δει και στη χώρα μας, τον Ιούλιο του 2019 στη Χαλκιδική», σχολίασε αρχικά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και Λέμε», τονίζοντας ότι «κατεβαίνει νοτιότερα αυτή η ψυχρή λίμνη και θα επηρεάσει τις περιοχές της νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσα στο Σαββατοκύριακο, κυρίως Κροατία, Σλοβενία και κομμάτια της Ιταλίας».

Πόσες ημέρες θα διαρκέσει

Στη συνέχεια επισήμανε το εξής: «Ένα τμήμα, από ό,τι φαίνεται, θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με αστάθεια από την Κυριακή και μετά, και κυρίως τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη. Θα περάσουμε σε ένα μοτίβο καιρού όπου δεν θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά αστάθεια. Δηλαδή, βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές την επόμενη εβδομάδα, κυρίως μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, που εν μέρει θα οφείλονται σε αυτή τη γενικευμένη αστάθεια», σημειώνοντας πως περισσότερες λεπτομέρειες θα είναι γνωστές μέσα στο Σαββατοκύριακο και ας μη βιαστούμε.

«Θα έχουμε καλύτερη εικόνα μέσα στο Σαββατοκύριακο για το τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα»

Ερωτηθείς για τις περιοχές που θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, ο Κώστας Λαγουβάρδος ανέφερε ότι θα πλήξουν κυρίως τα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ τα νησιά, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα έχουν προβλήματα.

«Διακρίνουμε ήδη κάποιες περιοχές, αλλά επειδή αυτά τα φαινόμενα είναι και τοπικά, είναι νωρίς για να τα χαρακτηρίσουμε. Θα έχουμε καλύτερη εικόνα μέσα στο Σαββατοκύριακο για το τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα», υπογράμμισε.

Επέκταση φαινομένων από Δευτέρα

«Τα φαινόμενα θα επεκταθούν από τη Δευτέρα και μετά» σχολίασε, ενώ σε ερώτηση για το αν θα κρατήσει τρεις με τέσσερις ημέρες, ανέφερε πως «κάπου τόσο φαίνεται να κρατούν. Πάντως, μέχρι και το Σάββατο δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν αρχίσουμε να έχουμε προβλήματα, θα είναι από τη Δευτέρα και μετά», σχετικά με την «ψυχρή λίμνη», ένα φαινόμενο για το οποίο έδωσε την πρόβλεψή του και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η πρόγνωση από το meteo

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και μετά στην Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34 βαθμούς, με εξαίρεση τη Θράκη όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 36 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 17 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 35-36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 31 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 32 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στις Κυκλάδες νοτιοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33-34 βαθμούς.κ

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024