Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φολέγανδρος: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο σπίτι της Γαρυφαλλιάς - Ο 30χρονος πέταξε τη ζωή τους στην κόλαση από τα βράχια

Φολέγανδρος: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο σπίτι της Γαρυφαλλιάς – Ο 30χρονος πέταξε τη ζωή τους στην κόλαση από τα βράχια

Χτύπησε με άγριο τρόπο τη Γαρυφαλλιά, την έσπρωξε από μεγάλο ύψος και την άφησε να πνιγεί - Το χρονικό του εγκλήματος στη Φολέγανδρο.

Στη Νάξο, όπου αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, έφτασε το απόγευμα της Κυριακής ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.

Με μάσκα για τον κοροναϊό, χειροπέδες στα χέρια και… σαγιονάρες, ο 30χρονος γυναικοκτόνος και σύντροφος της άτυχης κοπέλας κατέβηκε από το σκάφος του Λιμενικού που τον μετέφερε από τη Φολέγανδρο στη Νάξο.

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε βάρος του έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία. O 30χρονος απέφυγε να κοιτάξει τις κάμερες και να πει το οτιδήποτε για το έγκλημα που ομολόγησε και συντάραξε τη χώρα.

«Έτσι σκότωσα την Γαρυφαλλιά»

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του φονικού που πάγωσε ολόκληρη τη χώρα και αφού είχε προηγηθεί μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του, ο νεαρός περιέγραψε στους αστυνομικούς στη Φολέγανδρο πώς δολοφόνησε τη φίλη του, με την οποία ήταν στη περιοχή για διακοπές.

Μάλιστα, ο θρασύτατος δράστης – ο οποίος σημειωτέον τη στιγμή που συνελήφθη έκανε λόγο για «κακή στιγμή» και πως «χάλασε η φάση» – προσπαθούσε να ρίξει συνεχώς το φταίξιμο στο 26χρονο θύμα του.

«Το τελευταίο διάστημα τσακωνόμασταν συχνά και οι καβγάδες ήταν έντονοι. Με ειρωνευόταν και με πρόσεβαλλε κι αυτή ήταν η κυριότερη αιτία της έντασης μεταξύ μας. Αυτό έγινε και την ημέρα που ήμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, προχθές. Αρχίζαμε να φωνάζουμε και να τσακωνόμαστε. Τράβηξα κατά λάθος το χειρόφρενο, έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου και το αμάξι βγήκε από το δρόμο».

Τη χτύπησε άγρια και την άφησε να πνιγεί

Σύμφωνα με το newsit, όταν βγήκαν έξω ο 30χρονος, άρχισε να χτυπά την 26χρονη με πρωτοφανή αγριότητα και κάποια στιγμή την έριξε στη θάλασσα από ύψος.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι η νεαρή κοπέλα είχε κακώσεις στα χέρια, στα πόδια και την πλάτη της, προφανώς από την πτώση της από τα βράχια, όταν την έσπρωξε ο 30χρονος σύντροφός της, στην παραλία Λυγαριά στη Φολέγανδρο.

Μοιραία, από τα χτυπήματα, η 26χρονη δεν μπόρεσε να αντιδράσει όταν έπεσε στη θάλασσα, αν και ήταν ακόμα ζωντανή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της από πνιγμό.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, ο θάνατος της νεαρής κοπέλας προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων. Από την νεκροψία γίνεται αντιληπτό πως  η 26χρονη ζούσε όταν έπεσε στη θάλασσα.

Στην παραλία βρέθηκαν κηλίδες αίματος, ένα από τα σκουλαρίκια που φορούσε και κομμάτια από το κολιέ που είχε σπάσει.

«Δεν ήθελα να την σκοτώσω ούτε το είχα προσχεδιάσει» τόνισε ο καθ’ ομολογίαν δράστης. Ισχυρίστηκε ότι βούτηξε για να τη βρει και όταν την είδε αναίσθητη, αντί να τη βοηθήσει, αποφάσισε να φύγει, αφήνοντάς την να πεθάνει! Μέσα στη θάλασσα, του έφυγε το τσαντάκι του, μέσα στο οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν την ταυτότητά του.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τον 30χρονο κοντά στο σημείο της δολοφονίας σε έξαλλη κατάσταση, καθώς απειλούσε να αυτοκτονήσει και τους πετούσε πέτρες.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στον τόπο καταγωγής της Γαρυφαλλιάς

Στο Βέλο Κορινθίας, τόπο καταγωγής της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ωρών.

Ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος, προσπαθεί να περιγράψει στο newsit.gr το δραματικό σκηνικό μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος: «Όλη η κοινωνία είναι άφωνη! Ειδικά με την οικογένεια της κοπέλας είμαστε οικογενειακοί φίλοι! Η κατάσταση είναι τραγική. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό, να φεύγουν δύο παιδιά για διακοπές και να γίνεται αυτό!

Το βράδυ θα πάω να δω τους γονείς! Δεν ξέρω τι να τους πω! Πραγματικά. Το αγόρι δεν το ήξερα! Ξέρω λίγο την οικογένεια του και οι γονείς του έπεσαν από τα σύννεφα , δεν το πιστεύουν! Χάθηκε ένα εξαιρετικό παιδί! Είναι όλο πολύ νωπό! Θα δω σήμερα τους γονείς! Χτες το βράδυ ήταν στο σπιτι, είχαν πάει και φίλοι της κοπέλας! Πενθούσαν! Πραγματικά το γεγονός είναι συγκλονιστικό!»

Συγκλονίζουν οι γονείς της αδικοχαμένης 26χρονης

Η μητέρας της άτυχης κοπέλας μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «ήταν ένα αξιόλογο πλάσμα, ένας επιστήμονας, δώρο για την οικογένεια και τα αδέρφια της».

Αναφερόμενη στον δράστη είπε χαρακτηριστικά πως είναι άνανδρος και αλήτης και ότι η δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της. «Δεν τον είχα γνωρίσει, η κόρη μου έλεγε ότι ήταν καλό παιδί. Έβλεπα κάποιες χειριστικές συμπεριφορές, ίσως εκείνη να μη τις είχε δει πάνω στον έρωτα».

Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να πει κάτι προς τον ίδιο και την οικογένειά του απάντησε ότι «δεν θα ήθελα να πω τίποτα στον ίδιο ούτε να χαρακτηρίσω την οικογένεια του. Μάνα είμαι κι εγώ και καταλαβαίνω. Εγώ όμως μεγάλωσα δυο παλικάρια και αυτή έναν δολοφόνο.»

«Θα ήθελα να διαχειριστώ με αξιοπρέπεια το θέμα. Ο σύζυγός μου δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θα ήθελα λίγο ηρεμία, κάποιος της αφαίρεσε τη ζωή με αυτόν τον άρρωστο τρόπο. Δεν πιστεύω στην κακιά στιγμή πιστεύω στους κακούς ανθρώπους.», ανέφερε ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη η μητέρα της 26χρονης.

«Ας μεγαλώσουμε τα αγόρια μας διαφορετικά. Καμία άλλη μάνα να μη το ζήσει αυτό. Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό, να μην είναι αλήτες. Δεν θα είμαστε ποτέ ξανά οι ίδιοι. Είναι τραγικό , ένας εφιάλτης, η οικογένεια μας είναι σε τραγική κατάσταση. Ήταν το πρώτο μας παιδί έχουμε κι άλλα τρία παιδιά»

Τέλος, «θα ήθελα να πω μια τελευταία φορά στο παιδί μου ότι το αγαπώ και εγώ και η οικογένεια του και το λατρεύουμε». Ο πατέρας της 26χρονης, σε τραγική κατάσταση δήλωσε: «Είναι φονιάς. Το κορίτσι μας πήγε πρώτη φορά διακοπές επειδή διάβαζε και πήγε και την σκότωσε»

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024