Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τελικά προσπάθησαν να «στήσουν» τον Βράνιες, πριν την Τούμπα;

Τελικά προσπάθησαν να «στήσουν» τον Βράνιες, πριν την Τούμπα;

Η επιστροφή του Βόσνιου είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Για να ξεκαθαρίσει μια υπόθεση που η ΑΕΚ «διέψευσε».

Στα λημέρια μας λοιπόν ξανά ο Όγκνεν Βράνιες. Και ήδη άρχισε για τα καλά μια κουβέντα αναφορικά με τις μεταγραφικές δυνατότητες της ΑΕΚ που επιμένει να ζει τη μέρα της Μαρμότας. Πρώτα ο Αραούχο. Τώρα ο Βόσνιος αμυντικός που έχει χαθεί το μέτρημα πόσες φορές ήρθε και πόσες έφυγε.

Δικός του λογαριασμός φυσικά. Όπως λογαριασμός και της ΑΕΚ για τους ποδοσφαιριστές που επιλέγει ώστε να πετύχει τους στόχους της. Ακόμη και αν ο ιδιοκτήτης, τους έχει αποκαλέσει υποτιμητικά «καμένα λάδια».

Αντίθετα δεν είναι δικό του θέμα, ούτε του Βράνιες, ούτε της ΑΕΚ να μείνει αναπάντητη μια ιστορία που έχει ανοίξει από τον Απρίλη έπειτα από δηλώσεις του Βόσνιου αμυντικού στη Σερβία. Τις δηλώσεις του στην εκπομπή «Usijanje» που έγιναν γνωστές διεθνώς από την έγκυρη «Kurir».

Τι είπε τότε ο Βράνιες; Ότι πριν από το περίφημο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα, τον Μάρτη του ΄18, υπήρξε απόπειρας προσέγγισης του προφανώς για να έχει μειωμένη απόδοση στο ματς που έμεινε στην ιστορία από την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο (ναι, εκείνη με τη πιστόλα).

Η συνέντευξη που παραχώρησε είχε πάει κάπως έτσι:

Εχεις παίξει ποτέ ένα παιχνίδι που θεωρούσες ότι είναι στημένο;

-«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έπαιξα ένα στημένο παιχνίδι, δεν ξέρω. Φημολογήθηκε ενώ έπαιζα στην Ελλάδα ότι αμφισβητήθηκαν πολλά παιχνίδια, αλλά δεν συμμετέχω σε αυτά. Είμαι αντίπαλος όλων αυτών των μαφιών».

Εχει συμβεί ποτέ κάποιος να σας προσφέρει χρήματα για να στήσετε παιχνίδι;

– «Είχα αυτή την εμπειρία όταν έπαιζα για την ΑΕΚ. Καθόμουν στο σπίτι μου ένα βράδυ, το τηλέφωνο χτύπησε. Υποδύθηκε ότι ήταν ποδοσφαιρικός παράγοντας από τη Σερβία. Προσπάθησε να στήσει ένα παιχνίδι που όλοι ξέρουν καλά. Ηταν ένας αγώνα που ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, έβγαλε όπλα. Ηταν ένας αγώνας για το πρωτάθλημα Ελλάδας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Προσπάθησε να με απειλήσει. Δεν συμφώνησα σε αυτό και ενημέρωσα το σωματείο σχετικά. Το δικό μου κλαμπ αντέδρασε».

Σας πρόσφερε κάτι ξεχωριστό;

– «Προσπάθησε με κάθε τρόπο. Ξεκίνησε με μια ευχάριστη συνομιλία, και μετά άρχισε να απειλεί ότι οι άνθρωποι του θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη για να κάνουν τα πάντα για μένα. Τους είπα, ελάτε και θα δούμε τι θα συμβεί».

Φοβήθηκες;

– «Δεν φοβόμουν καθόλου, γιατί ξέρω ποιος είναι ο πρόεδρος του συλλόγου μου. Μόνο αυτοί θα μπορούσαν να χάσουν, όχι εγώ».

Εξιστόρησε λοιπόν ο Βράνιες την εμπειρία του. Και κυρίως ενέπλεξε την ΑΕΚ, στην οποία μετέφερε ότι ακριβώς του συνέβη «Το δικό μου κλαμπ αντέδρασε» είπε επακριβώς.

Η αντίδραση της ΑΕΚ στη συνέντευξη ήταν άμεση:

«Δεν είχαμε ποτέ ενημέρωση για τέτοιο θέμα, από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή ή από οποιονδήποτε άλλον. Πραγματικά πρώτη φορά το ακούμε» είπαν οι Κιτρινόμαυροι.

Για να λένε και οι δύο την αλήθεια αποκλείεται. Είτε ο Βράνιες τους είπε κάτι και αντέδρασαν δυναμικά, είτε όπως εξήγησαν οι Κιτρινόμαυροι για όλο αυτό έμαθαν στις 6 Απρίλη του ΄21 μέσω της περίφημης συνέντευξης. Επειδή όμως το θέμα τους δεν είναι «προσωπικά» και επί της ουσίας εμπλέκει τον ΠΑΟΚ και συνολικά το πρωτάθλημα της Super League, λογικά θα πρέπει να επιληφθεί ο αθλητικός Εισαγγελέας. Όσο ο Βράνιες δεν ήταν εδώ δεν είχε λόγο. Τώρα που επέστρεψε δεν είναι ευκαιρία (ου μην και υποχρέωση) να επιλυθεί αυτή την ιστορία; Και κανονικά θα πρέπει και ο ΠΑΟΚ να ζητήσει μια τέτοια παρέμβαση. Διότι το δικό του κλαμπ κατηγόρησε ο Βόσνιος.

Για να δούμε λοιπόν. Θα υπάρξουν τα δέοντα αντανακλαστικά;

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024