Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Reclining Liberty»: Όταν το Άγαλμα της Ελευθερίας αποφασίζει να... ξαπλώσει

«Reclining Liberty»: Όταν το Άγαλμα της Ελευθερίας αποφασίζει να… ξαπλώσει

Το γλυπτό του νεοΰορκέζου καλλιτέχνη Zaq Landsberg είναι μια ευφάνταστη επανερμηνεία του Αγάλματος της Ελευθερίας της Νέας Υόρκης, εμπνευσμένης από το πασίγνωστο γιγαντιαίο άγαλμα του Ανακλινόμενου Βούδα που βρίσκεται σε ναό της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη

Έως τον Απρίλιο του 2022 θα παραμείνει η «Ελευθερία», σε στάση ανάκλισης πάνω στη χλόη του Morningside Park, στο Χάρλεμ.

Το γλυπτό του νεοΰορκέζου καλλιτέχνη Zaq Landsberg είναι μια ευφάνταστη επανερμηνεία του Αγάλματος της Ελευθερίας της Νέας Υόρκης, εμπνευσμένης από το πασίγνωστο γιγαντιαίο άγαλμα του Ανακλινόμενου Βούδα που βρίσκεται σε ναό της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη.

«Μετά από έναν χρόνο σμίλευσης, μια εβδομάδα εγκατάστασης και πολλή βοήθεια από φίλους όλο αυτό το διάστημα, με μήκος πάνω από επτάμισι μέτρα και βάρος πάνω από έναν τόνο, το έργο έχει πλέον ολοκληρωθεί» έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram o Zaq Landsberg.

Το γλυπτό, όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ, έχει επικάλυψη από συνθετική ρητίνη και είναι αρκούντως ανθεκτικό ώστε οι διερχόμενοι να μπορούν να το αγγίξουν, να σκαρφαλώσουν πάνω του, να καθίσουν πάνω του, να ακουμπήσουν πάνω του.

Με φινίρισμα από βαφή κατάλληλη για ρετουσάρισμα επιφανειών χαλκού και οξειδωτικό οξύ, η πατίνα του «Reclining Liberty» μιμείται την πατίνα του «Statue of Liberty» .

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024