Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ναόμι Οσάκα: H διάσημη τενίστρια αποκτά τη δική της Barbie

Ναόμι Οσάκα: H διάσημη τενίστρια αποκτά τη δική της Barbie

Η 23χρονη τενίστρια από την Ιαπωνία, Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, που συχνά παίρνει θέση σε ζητήματα αστυνομικής βίας και φυλετικής ανισότητας, έγινε μέλος της οικογένειας της Barbie

H Mattel σχεδίασε μία νέα Barbie για να τιμήσει τη σταρ του τένις, Ναόμι Οσάκα.

Η 23χρονη τενίστρια από την Ιαπωνία έχει πλέον τη δική της σειρά στις διάσημες παιδικές κούκλες.

Η κάτοχος τεσσάρων Γκραν Σλαμ, Ναόμι Οσάκα, έχει πλέον τη δική της σειρά Barbie.

H 23χρονη τενίστρια από την Ιαπωνία, Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, που συχνά παίρνει θέση σε ζητήματα αστυνομικής βίας και φυλετικής ανισότητας, έγινε μέλος της οικογένειας της Mattel.

Η κούκλα φορά ένα φόρεμα τένις που φωτίζεται με πινελιές σε ροζ και μπλε χρώμα, εμπνευσμένη από την εμφάνισή της αθλήτριας από την Ιαπωνία στο Australian Open το 2020.

Το φόρεμα συνοδεύεται από visor καπέλο λευκό μαζί με μπλε πάνινα παπούτσια και τη ρακέτα της τενίστριας.

View this post on Instagram

A post shared by Barbie (@barbie)

Το 2019 ήταν η πρώτη φορά που η Mattel δημιούργησε κούκλα αφιερωμένη στην αθλήτρια.

«Είναι μεγάλη τιμή να είμαι μέρος της σειράς Barbie Role Model και να υπενθυμίζω στα νεαρά κορίτσια ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο. Θέλω τα νεαρά κορίτσια παντού να αισθάνονται εμψυχωμένα να κάνουν μεγάλα όνειρα και να γνωρίζουν ότι αν πιστεύουν στον εαυτό τους τα πάντα είναι δυνατά » αναφέρει η επαγγελματίας αθλήτρια του τένις σε δελτίο Τύπου.

Η Λίζα Μακ Νάιτ παγκόσμια επικεφαλής της Barbie & Dolls, της Mattel προσθέτει:

«Η Ναόμι άνοιξε το δρόμο για τις μελλοντικές γενιές κοριτσιών να ονειρεύονται περισσότερο και μέσω του ακλόνητου θάρρους και της ειλικρίνειάς της, έδειξε στον κόσμο τη σημασία να είσαι η δική σου μεγαλύτερη πρωταθλήτρια.

Η Ναόμι συνεχίζει να καταρρίπτει τα όρια εντός και εκτός του γηπέδου και είναι ένα ισχυρό πρότυπο για τους θαυμαστές και θαυμάστριες παντού».

Η τενίστρια που δίνει μάχη με τη κατάθλιψη

Η Ναόμι Οσάκα, έχει κατακτήσει τέσσερα Grand Slam στο τέννις, ενώ είναι μόλις 23 χρονών, ενώ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το Roland Garros, θέτοντας τα όριά της απέναντι στις απαιτήσεις διοργανωτών και ΜΜΕ, υποστηρίζοντας το δικαίωμά της να παλέψει για την ψυχική υγείας της.

«Το να παραδέχεται κανείς αδυναμίες και μάλιστα σε ένα τόσο ανταγωνιστικό άθλημα όπως είναι το τένις, όπου ο τενίστας ή τενίστρια αντιμετωπίζει στο τερέν κατάματα τον αντίπαλο, θέλει δύναμη, κυρίως ψυχική. Γιατί τελικά το τένις παίζεται και κερδίζεται σε μεγάλο ποσοστό στο κεφάλι· η νίκη προϋποθέτει ψυχική ισορροπία», σημειώνει σε σχετικό άρθρο της η Deutsche Welle.

H «αντάρτισσα» Ναόμι

Μετά την πρώτη νίκη της στο Roland Garros τα βρόντηξε και εγκατέλειψε. Αλλά όχι μόνο αυτό.

Αποκάλυψε μια άγνωστη μέχρι στιγμής πτυχή του ψυχικού της κόσμου, ότι από το 2018 αντιμετωπίζει προβλήματα κατάθλιψης.

Η παραδοχή έγινε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης σε ένα μακροσκελές κείμενο. Ανέφερε ότι περνά σε τακτά διαστήματα φάσεις κατάθλιψης και ότι αυτό της συνέβη, όταν ξαφνικά ένα ντροπαλό κορίτσι μετατρέπεται σε αθλητικό πρότυπο.

Προηγήθηκε αντιπαράθεση με τους διοργανωτές που την πίεσαν να μιλήσει στους δημοσιογράφους κατά της διάρκεια του τουρνουά.

Και όταν αρνήθηκε της έβαλαν πρόστιμο 15.000 δολαρίων και την προειδοποίησαν ότι η συμπεριφορά της θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στον αποκλεισμό από τα άλλα Grand Slam.

H 23χρονη Οσάκα, που έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα 4 Grand Slam και το ετήσιο εισόδημά της υπολογίζεται στα 27 εκ. δολάρια, δεν θεωρείται μόνο μια ισχυρή προσωπικότητα, αλλά και αντισυμβατική.

Στην αρχή της καριέρας της οι δημοσιογράφοι χαιρόντουσαν για τις συχνά περίεργες και αντισυμβατικές απαντήσεις της στις υποχρεωτικές συνεντεύξεις τύπου.

Το κύμα κατανόησης και αλληλεγγύης ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024