
Φώτα, κάμερες… mousaka – Τοπία και rebate «φέρνουν» το Χόλυγουντ στην Ελλάδα
Την Ελλάδα επιλέγουν ολοένα και περισσότερα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλυγουντ για τη «φιλοξενία» μεγάλων παραγωγών.
Μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλυγουντ έρχονται στην Ελλάδα και δημιουργούν ολοένα και περισσότερες ταινίες στο διάσημο φυσικό της τοπίο, ενώ κερδίζουν εκπτώσεις σε μετρητά.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Ελλάδα έχει συνολικά 140 προγραμματισμένες ταινίες από όλο τον κόσμο από το 2018, μια επένδυση αξίας περίπου 170 εκ. ευρώ σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνιών (EKOME).
Ο παραγωγός της ταινίας Millenium Media αγόρασε έναν χώρο στη Θεσσαλονίκη για να φτιάξει το πρώτο στούντιο που θα ανήκει στο Χόλυγουντ.
«Η Ελλάδα είναι πολύ ελκυστική ως τοποθεσία και προσφέρει διαφορετικά τοπία που δεν έχουν εκτεθεί υπερβολικά στη κινηματογράφηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Millenium, Jeffrey Greenstein σε συνέντευξή του.
«Η έκπτωση φόρου κάνει την Ελλάδα ακόμη πιο ελκυστική» πρόσθεσε ο Greenstein, την ώρα που η χρηματοδότηση των εκπτώσεων είναι εγγυημένη μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και μέχρι τώρα ανέρχεται σε 75 εκ. ευρώ για το διάστημα 2018 – 2022.
Οι κινηματογραφιστές είναι ενθουσιώδεις, αλλά θα ήθελαν να δουν το πρόγραμμα να επεκτείνεται περαιτέρω. Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι περισσότερες από 35.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από τις νέες παραγωγές, σημαντική ώθηση για την Ελλάδα με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη, άνω του 15%.
Οι υποστηρικτές του προγράμματος αναφέρουν επίσης θετικές επιπτώσεις για εστιατόρια, ξενοδοχεία και κατασκευαστικό κλάδο.
- Συλλυπητήρια από Τασούλα για Μάρω Κοντού: Υπηρέτησε την τέχνη με εργατικότητα και ήθος
- ΑS: «Ο Ρούμπιο απάντησε αρνητικά σε πρόταση του Ομπράντοβιτς για τον Παναθηναϊκό»
- Ιράν: Πολλοί νεκροί και τραυματίες από τις πρόσφατες επιθέσεις των ΗΠΑ – Τι λένε αξιωματούχοι της Τεχεράνης
- Αλέξης Γεωργούλης: «Η ερωτική απογοήτευση μου κράτησε τρία χρόνια»
- Μάντζος για 52 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο: Να στηρίξουμε την προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη λύση
- Ολυμπιακός: «Πέταξε» ξανά για Ολλανδία (pics)



