Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μύκονος: Ηφαίστειο το νησί, ακυρώσεις εκδηλώσεων, όλα βρίσκονται στον αέρα

Μύκονος: Ηφαίστειο το νησί, ακυρώσεις εκδηλώσεων, όλα βρίσκονται στον αέρα

Το «μπλόκο» στη διασκέδαση της Μυκόνου μέχρι τις 26 Ιουλίου (αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα είναι μέχρι τότε ή θα πάρει παράταση) μπορεί να δικαιολογείται από την αύξηση των κρουσμάτων, όμως, τοπικοί παράγοντες εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους.

Με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μοιάζει η Μύκονος μετά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά για απαγόρευση νυκτερινής κυκλοφορίας και για «σιωπητήριο» στη μουσική.

Μπορεί να μην είναι ένα τυπικο… lockdown αλλά στο νησί των Ανέμων που βουλιάζει αυτή την περίοδο από κόσμο, μοιάζει με ταφόπλακα στο τουρισμό.

Κι αυτό γιατί είναι αδιανόητο για το νησί να μπορέσει να κρατήσει τον κόσμο του χωρίς να υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση μετά τα μεσάνυχτα. Αλλά και χωρίς να ακούγεται πουθενά μουσική στη Μύκονο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το διάστημα αυτό ήδη αρχίζουν να ακυρώνονται. Σε μεγάλα κλαμπ του νησιού τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή από πελάτες που σπεύδουν να ακυρώσουν ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξει μαζική φυγή τουριστών τις επόμενες ημέρες ακριβώς λόγω αυτών των απαγορεύσεων.

Το «μπλόκο» στη διασκέδαση της Μυκόνου μέχρι τις 26 Ιουλίου (αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα είναι μέχρι τότε ή θα πάρει παράταση) μπορεί να δικαιολογείται από την αύξηση των κρουσμάτων, όμως, τοπικοί παράγοντες εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους.

Ο λόγος είναι ότι δεν ελήφθησαν από την αρχή μέτρα προκειμένου να μην έρχονται στο νησί χωρίς υγειονομικούς ελέγχους, χιλιάδες εργαζόμενοι, αλλά και τουρίστες.

«Η κατάσταση ξέφυγε καθώς πολλοί εργαζόμενοι ήρθαν για δουλειά χωρίς να έχουν λάβει τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ή και χωρίς να έχουν εμβολιαστεί. Με αποτέλεσμα να αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα», τονίζουν εργαζόμενοι στη Μύκονο οι οποίοι μάλιστα καταγγέλλουν ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε και απόκρυψη κρουσμάτων εργαζόμενων σε μεγάλες τουριστικές μονάδες, για να μην αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς, αντέδρασε στις αποφάσεις της κυβέρνησης ζητώντας να πάρει πίσω τα μέτρα. Όπως είπε, έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα και στοχοποιούν το νησί.

Αναρωτιέται μάλιστα αν η κίνηση αυτή θα διώξει τους χιλιάδες τουρίστες της Μυκόνου οι οποίοι θα πάνε σε άλλα νησιά, ενισχύοντας τη μετάδοση του ιού.

Από το μεσημέρι που έγινε γνωστή η απόφαση της κυβέρνησης οι επιχειρηματίες του νησιού συνεδριάζουν για να δουν πώς θα αντιδράσουν ενώ ανάστατοι είναι και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην εστίαση, στα ξενοδοχεία, στα μπαρ και τα μεγάλα κλαμπ, οι καλλιτέχνες που βρίσκονται αυτή την περίοδο στη Μύκονο, οι διοργανωτές νόμιμων πάρτι και άλλων εκδηλώσεων.

Όπως τονίζουν «πληρώνουν οι νόμιμοι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι την αδυναμία του κράτους να ελέγξει τα δεκάδες παράνομα κορονοπάρτι στις βίλες».

Μάλιστα οι επιχειρηματίες με συνεχείς ανακοινώσεις τους το προηγούμενο διάστημα, αλλά και με δημοσιοποίηση βίντεο με κορονοπάρτι σε βίλες, προσπαθούσε να δείξει την εικόνα που επικρατεί στο νησί. Τα παράνομα πάρτι γίνονταν χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους, με απόλυτο συνωστισμό και χωρίς τήρηση των μέτρων, την ίδια στιγμή που οι νόμιμες επιχειρήσεις λάμβαναν τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών.

Πάντως, και στη Μύκονο έλεγαν ότι το επόμενο διάστημα θα σημειωθεί έκρηξη και σε άλλα νησιά με αποτέλεσμα κι εκεί να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα εν μέσω καλοκαιριού.

Η κατάσταση ξέφυγε, όπως φαίνεται, παρά το γεγονός ότι στα περισσότερα νησιά οι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό πάνω από 90%. Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπήρξαν έλεγχοι και περιορισμοί στις αφίξεις, κυρίως εργαζόμενων με αποτέλεσμα να αυξηθούν δραματικά τα κρούσματα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024