Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η «Ελευθερία» πιέζει τον Τσίπρα - Πολιτικός πόλεμος σε εξέλιξη

Η «Ελευθερία» πιέζει τον Τσίπρα – Πολιτικός πόλεμος σε εξέλιξη

Η κυβέρνηση κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «παραλήρημα επί παντός του επιστητού» και μιλάει για αξιωματική αντιπολίτευση που πατά «σε δύο βάρκες», την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας βάζει στο κάδρο προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για «διχασμό και διχόνοια» στην κοινωνία

Την πολιτική πίεση προς την Κουμουνδούρου και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα σκοπεύει να εντείνει το Μαξίμου για το θέμα της «Ελευθερίας» με την πεποίθηση ότι η δημόσια συζήτηση εγκλωβίζει την αξιωματική αντιπολίτευση σε ένα «βέρτιγκο» διαρκείας και σε μπερδεμένα μηνύματα που συγχύζουν την κοινωνία. Αυτά, όπως υποστηρίζουν πρόσωπα κοντά στον Πρωθυπουργό, επικαλούμενα και τις μετρήσεις κοινής γνώμης, δυσκολεύεται να τα παρακολουθήσει η πλειονότητα των πολιτών που περιμένει, όπως σημειώνουν, καθαρές τοποθετήσεις. Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει τα τελευταία 24ωρα, έπειτα από τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού αρχικά στις μονάδες φροντίδας και έπειτα στις δομές υγείας, καθώς και για την Covid free διασκέδαση, αποκαλύπτοντας εμφατικά τις αποστάσεις οι οποίες παραμένουν μεγάλες μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Με σκληρές τοποθετήσεις ο Τσίπρας βάζει στο κάδρο προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «διχασμό και διχόνοια» στην κοινωνία και για «παταγώδη αποτυχία» στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, όπως έκανε εκ νέου χθες από το βήμα της Βουλής μετά τη μετωπική επίθεση από τη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση διά της εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη κατηγορεί τον Τσίπρα για «παραλήρημα επί παντός του επιστητού» και μιλάει για αξιωματική αντιπολίτευση που πατά «σε δύο βάρκες». Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το αίτημα Μητσοτάκη για ενιαίο μέτωπο στις πρόσφατες πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση των εμβολιασμών «στριμώχνει πλέον σε ακροβασίες και αδιέξοδο» την Κουμουνδούρου.

Τα δημοσκοπικά δεδομένα

«Δεν γίνεται να σε βλέπει ο πολίτης τη μία μέρα να είσαι με την επιστήμη και τον Σωτήρη Τσιόδρα και την επομένη στο δίπλα γραφείο με τον Παύλο Πολάκη» σχολίαζαν κυβερνητικοί παράγοντες, με αφορμή τη συνάντηση του Τσίπρα με τον καθηγητή. Σύμφωνα με την «ανάγνωσή» τους, είναι και τα δημοσκοπικά δεδομένα που αφορούν τη στάση των πολιτών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο εμβόλιο καθώς και οι συνεχείς εκκλήσεις διεθνών οργανισμών (EMA, ECDC κ.λπ.) για ταχύτερους εμβολιασμούς και για κινητοποίηση απέναντι στις αντιεμβολιαστικές φωνές αυτά που πιέζουν πλέον τον Αλέξη Τσίπρα να μην κατηγορηθεί για κλείσιμο ματιού στους αντιεμβολιαστές. Η τελευταία έρευνα της Opinion Poll καταγράφει την πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (το 61,9%) υπέρ της υποχρέωσης εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες (ευθέως υπέρ τάχθηκε προχθές και ο Τσίπρας), με μοιρασμένες τις απόψεις μόνο στους κόλπους όσων ψήφισαν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 στις εκλογές του 2019. Επιπλέον η έρευνα της Pulse έδειξε αυξημένα, πλην όχι συντριπτικά, ποσοστά αποδοχής μεταξύ άλλων στους δημοσίους υπαλλήλους και σε επαγγελματίες – επιχειρηματίες.

Για την ερμηνεία του Μαξίμου στη στάση του Αλέξη Τσίπρα είναι ενδεικτική η αποστροφή της Πελώνη ότι «το πρωί μιλάει για βούρδουλα, τιμωρία και διχασμό και το απόγευμα κάνει έκκληση υπέρ του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων». Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι τα μέτρα θα έχουν θετική ανταπόκριση στους πολίτες, εξού και αγωνιούν να εκπέμπουν τα μηνύματα συντονισμένα και να αποφεύγουν επικοινωνιακά στραβοπατήματα που απειλούν με κοινωνική σύγχυση και περαιτέρω ένταση. Και αυτό με δεδομένο ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει πυροδοτήσει εκ νέου την ανησυχία (αποτυπώθηκε στις τάσεις MRB) για το τέταρτο πανδημικό κύμα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024