Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλλιθέα: «Επιθεώρηση» των έργων του Δήμου από κλιμάκιο της ΝΔ

Καλλιθέα: «Επιθεώρηση» των έργων του Δήμου από κλιμάκιο της ΝΔ

«Όλες οι μεγάλες και μικρές παρεμβάσεις που σχεδίασε η δημοτική αρχή της Καλλιθέας για να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των 100.000 κατοίκων της, προχωρούν με την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης» τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ Γιώργος Στεργίου

Τον Δήμο Καλλιθέας και τη Σιβιτανίδειο Σχολή επισκέφθηκαν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου, ο βουλευτής και γραμματέας Αυτοδιοίκησης του κόμματος Διονύσης Χατζηδάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης.

Μαζί με τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο επισκέφθηκαν σημεία της πόλης όπου υλοποιούνται ή σχεδιάζονται σημαντικά για την περιοχή έργα.

Ξεκινώντας από τα έργα οδοποιίας στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τα έργα στο παραλιακό μέτωπο, συνέχισαν στο ανακαινισμένο «Κόκκινο Σχολείο» που θα στεγάσει το Νέο Ωδείο Καλλιθέας, το υπό διαμόρφωση Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων, το ιστορικό κτίριο της οδού Μπιζανίου που ήδη ανακατασκευάζεται, την οικία του ήρωα Συνταγματάρχη Δαβάκη, τον χώρο όπου θα στεγαστεί το μόνιμο Κέντρο Αιμοδοσίας του Δήμου και το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας όπου οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Ο κ. Στεργίου αμέσως μετά δήλωσε: «Όλες οι μεγάλες και μικρές παρεμβάσεις που σχεδίασε η δημοτική αρχή της Καλλιθέας για να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των 100.000 κατοίκων της, προχωρούν. Η έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης, με τη διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων καθώς και με τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λήψης αποφάσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, φέρνει ακόμα πιο κοντά την ημέρα υλοποίησής τους».

Από την πλευρά του ο Τ. Γαϊτάνης τόνισε: «Ήρθαμε σήμερα στην Καλλιθέα, την πόλη που είχα την τιμή να υπηρετήσω επί χρόνια ως δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Συζητήσαμε με το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του το κομβικό θέμα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου. Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει όχι μόνο την Καλλιθέα αλλά ολόκληρη την Αττική και θα ανοίξει ένα νέο τουριστικό προορισμό. Συζητήσαμε επίσης για όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιούν και χαίρομαι πραγματικά που η πόλη μας πρωτοπορεί».

Στις συναντήσεις συμμετείχαν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Βαγγέλης Μπαρμπάκος και Λόλα Καψάνη.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν στη Σιβιτανίδειο Σχολή, που εδρεύει στην Καλλιθέα, και συναντήθηκαν με τον γενικό διευθυντή Κώστα Γούλα, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στελέχη της Σχολής. Αφού περιηγήθηκαν στις ιστορικές εγκαταστάσεις της όπου λειτουργούν μερικά από τα πιο σύγχρονα  εκπαιδευτικά εργαστήρια της χώρας, ο γραμματέας της ΝΔ δήλωσε:

«Με τον πρόσφατο νόμο του υπουργείου Παιδείας μπήκαν οι βάσεις ώστε η επαγγελματική εκπαίδευση από λύση ανάγκης για λίγους, να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς. Η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων αποτελεί ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του πόσο καθοριστική μπορεί να γίνει η επαγγελματική εκπαίδευση στην ανάπτυξη της πατρίδας μας».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024