«Έχουμε ένα τείχος ανοσίας υψηλό και έχουμε και τη φυσική ανοσία από εκείνους που έχουν νοσήσει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος

Για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, τη μετάλλαξη και την πορεία των εμβολιασμών μίλησε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Ο γιατρός μίλησε για τις περιπτώσεις πλήρως εμβολιασμένων που μολύνθηκαν από τον κοροναϊό παρόλο που είχαν ήδη αναπτύξει υψηλό τείχος ανοσίας από τα αντισώματα. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα μια νοσηλεύτρια.

Όπως είπε, μια νοσηλεύτρια εμβολιάστηκε πλήρως στις διακοπές της με Pfizer και ενώ είχε αναπτύξει υψηλό τείχος ανοσίας, νόσησε, αλλά εμφάνισε ήπια συμπτώματα και δεν χρειάστηκε νοσηλεία. «Κανένας εμβολιασμένος δε νοσηλεύτηκε. Είναι ο καιρός να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί», τόνισε.

Ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να χτιστεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας, καθώς χωρίς αυτό η μετάλλαξη Δέλτα θα μας καταστρέψει. «Έχουμε ένα τείχος ανοσίας υψηλό και έχουμε και τη φυσική ανοσία από εκείνους που έχουν νοσήσει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.»

Παράλληλα, εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι το σύστημα υγείας δεν πρέπει να ξαναπιεστεί, αναφέροντας ότι αν και δεν υπήρχαν πολλές εισαγωγές με Covid η υπόλοιπη εφημερία, χτες, ήταν τραγική.

«Δεν πρέπει να διαταραχθεί ο ρυθμός των νοσοκομείων. Προσπαθούσαμε να σώσουμε ζωές και είδαμε το χάρο με τα μάτια μας.»

Τέλος, ανέφερε πως «από τη στιγμή που τα μοντέλα πρόβλεψης μιλάνε για αύξηση κρουσμάτων και μάλιστα από μια υπερμεταδοτική μετάλλαξη, όπως είναι η ινδική (Δέλτα), με δεδομένο τις δυνατότητες του συστήματος υγείας, η πρόληψη και η επιτάχυνση των εμβολιασμών και να προσέξουμε με μάσκες και αποστάσεις, αποτελεί κρίσιμο σημείο να αποτρέψουμε την καταστροφή του 4ου κύματος.»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr