Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εστίαση: Σύγχυση και προβληματισμός στους επιχειρηματίες – «Βλέποντας και κάνοντας»

Εστίαση: Σύγχυση και προβληματισμός στους επιχειρηματίες – «Βλέποντας και κάνοντας»

Αναβρασμός επικρατεί στην εστίαση, αφού από την Παρασκευή θα ισχύουν νέα δεδομένα για τα καταστήματα και τους πελάτες.

Οι επιχειρηματίες τρέχουν να προσαρμοστούν, την ώρα που οι πολίτες είναι προβληματισμένοι για τον νέο τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων.

Τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπονται για τους παραβάτες δεν επιτρέπουν παρερμηνείες και λάθη, με επιχειρηματίες της εστίασης να επισημαίνουν ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης το σχετικό ΦΕΚ δεν είχε φτάσει στα χέρια τους.

Αρκετοί δε εκφράζουν απαισιοδοξία κάνοντας λόγο για χειρότερη σεζόν από την περσινή.

Υπάρχουν ωστόσο και οι πιο αισιόδοξοι που συμμερίζονται τα μέτρα και τον διαχωρισμό που κάνει η κυβέρνηση μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και είναι έτοιμοι να συμμορφωθούν.

Προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα

Όπως είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Γκίκας Ξενάκης, σεφ, τα μαγαζιά προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα.

«Ο εσωτερικός μας χώρος θα λειτουργήσει αμιγώς για ανθρώπους οι οποίοι θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ ο εξωτερικός χώρος θα λειτουργήσει για αρχή μεικτά και από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα πάει και θα αποφασίσουμε μήπως τον κάνουμε μόνο για εμβολιασμένους».

Ο κ. Ξενάκης σημείωσε πως υπήρχε η σκέψη να γίνει το μαγαζί το οποίο εργάζεται αποκλειστικά κέντρο για εμβολιασμένους, ωστόσο ακόμη «είναι νωρίς».

«Πάντα λειτουργούσαμε με γνώμονα την προστασία του πελάτη», επισημαίνει, σημειώνοντας πως τα νέα μέτρα είναι επιπλέον πλήγμα σε «μία ήδη ταλαιπωρημένη εστίαση».

Ωστόσο, «έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα με την εξάπλωση του κορονοϊού, είναι αναγκαίο οι εσωτερικοί χώροι να είναι αμιγώς για εμβολιασμένους», κατέληξε ο γνωστός σεφ.

Η διασκέδαση στο απόσπασμα

Τη δυσαρέσκειά του για ελλιπή ενημέρωση από την πλευρά των αρμοδίων για τον τρόπο εφαρμογής των νέων μέτρων, αλλά και για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων μόνο με καθήμενους, παρά το γεγονός ότι θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι εκφράζει ο πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων Εστίασης, BARECA.

Ο Νεκτάριος Νικολόπουλος, εξηγεί μιλώντας στο newsit.gr, ότι ακόμη δεν γνωρίζουν πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση. Το μόνο που έχει καταστεί σαφές -όπως λέει χαρακτηριστικά- είναι το πρόστιμο που θα πληρώσουν αν δεν τηρήσουν τον Νόμο, για τον οποίο το ΦΕΚ μέχρι σήμερα, Πέμπτη, δεν έχει φτάσει στα χέρια τους, ενώ τα νέα μέτρα τίθενται εν ισχύ από την Παρασκευή 16.07.2021.

«Εμείς σαν BARECA έχουμε ζητήσει και γίνεται λόγος για τους εσωτερικούς χώρους, να μπορέσουν οι εσωτερικοί χώροι να δουλεύουν για τους εμβολιασμένους, όπως γινόταν παλιά. Κανονικά. Όχι καθήμενοι, αλλά κανονικά, όρθιοι, να μπορούν να χορεύουν, να πίνουν και να μπορούν να διασκεδάζουν κανονικά όπως παλιά. Αυτός είναι το bonus για κάθε εμβολιασμένο, για να μπορεί και αυτός να διασκεδάσει και να μην είναι όπως είναι οι μη εμβολιασμένοι. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε το ΦΕΚ να βγει, για να δούμε ακριβώς τι γίνεται».

Μάλιστα την αργοπορία του ΦΕΚ αποδίδει σε δεύτερες σκέψεις για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων, εκτιμώντας ότι ίσως λόγω της αύξησης των κρουσμάτων αλλάξει ο σχεδιασμός και δεν ανοίξουν καθόλου.

«Όσο αυξάνονται τα κρούσματα, πιστεύω ότι θα το ακυρώσουν και δεν θα ανοίξουν καθόλου οι εσωτερικοί χώροι. Αυτό αφουγκράζομαι εγώ. Αυτό συζητάμε μέσα στο σωματείο. Ότι για να μη βγαίνει (το ΦΕΚ) … Κανονικά αύριο θα πρέπει να ξέραμε όλοι τι κάνουμε. Και αυτή τη στιγμή το μόνο πράγμα που ξέρουμε είναι το πόσο είναι το πρόστιμο. Το μόνο που ξέρουμε, είναι το τι ακούμε από τα ΜΜΕ. Τι θα ακούσουμε από τις ειδήσεις».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024