Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Η Ευρώπη στη σκιά της μετάλλαξης Δέλτα - Μην χαλαρώνετε, λένε οι επιστήμονες

Κοροναϊός: Η Ευρώπη στη σκιά της μετάλλαξης Δέλτα – Μην χαλαρώνετε, λένε οι επιστήμονες

Διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μακρόν, επιστροφή της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ισπανία, αλλά και εφιαλτικές προβλέψεις για 100.000 ημερήσια κρούσματα στη Βρετανία. Καμπανάκι από τους επιστήμονες

Χιλιάδες Γάλλοι διαμαρτυρήθηκαν στο Παρίσι και άλλες πόλεις κατά της χρήσης υγειονομικού πάσου για είσοδο σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ από τον Αύγουστο.

Το μέτρο εξήγγειλε τη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, με στόχο τη συγκράτηση της μετάλλαξης Δέλτα, που μόνο χθες προκάλεσε σχεδόν 9.000 νέα κρούσματα στη Γαλλία.

Επιστρέφει η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στην Ισπανία

Την ίδια στιγμή, στην Ισπανία επιστρέφει η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, εν μέσω της τουριστικής σεζόν.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει προκαλέσει νέα έξαρση της πανδημίας στη χώρα, όπου μόνο χθες τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 26.000.

«Η κυβέρνηση της Καταλονίας αποφάσισε να επιβάλλει απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας από τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί στους δήμους με άνω των 5.000 κατοίκων, που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τον κοροναϊό», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Καταλονίας, Πέρε Αραγκόνες.

Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί σε 158 πόλεις στην Καταλονία και 53 πόλεις στην περιοχή της Κανταβρίας στο Βορρά, αφού λάβει δικαστική έγκριση.

Από την περασμένη Δευτέρα, εξάλλου, με απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας ζουν οι κάτοικοι σε περισσότερες από 30 πόλεις στην περιοχή της Βαλένθια.

Άρση των περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία – Ανησυχούν οι επιστήμονες

Για την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα ετοιμάζεται η Αγγλία.

Ο Τύπος της χώρας μιλά για θριαμβευτική επιστροφή στην κανονικότητα και ημέρα ελευθερίας, ωστόσο, οι επιστήμονες ανησυχούν.

Χθες, στη Βρετανία καταγράφηκαν περισσότερα από 42.000 νέα κρούσματα κοροναϊού, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός από τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι αριθμοί φαίνεται να προσγειώνουν στην πραγματικότητα την κυβέρνηση Τζόνσον, η οποία τώρα καλεί τους πολίτες να μην αλλάξουν δραματικά την καθημερινότητά τους.

«Καθώς προχωρούμε στις αλλαγές, είναι σημαντικό οι πολίτες να λειτουργούν προσεκτικά και με αίσθημα προσωπικής ευθύνης», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας.

Τις επόμενες εβδομάδες, τα καθημερινά κρούσματα στη Βρετανία ίσως ξεπεράσουν τις 100.000, προειδοποιούν επιστήμονες και χαρακτηρίζουν ως επικίνδυνο πείραμα την πρόωρη άρση των μέτρων.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024