Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 2.000 σπίτια απειλούνται από τεράστια πυρκαγιά στο Όρεγκον

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 2.000 σπίτια απειλούνται από τεράστια πυρκαγιά στο Όρεγκον

Στο Όρεγκον των ΗΠΑ, περισσότεροι από 1.700 πυροσβέστες, με τη βοήθεια 12 ελικοπτέρων, προσπαθούν να περιορίσουν την τεράστια πυρκαγιά που απειλεί 2.000 σπίτια

Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες για να περιορίσουν την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε στο Όρεγκον των ΗΠΑ, εξαιτίας της οποίας εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, την ώρα που νέες εστίες ξέσπασαν σε γειτονικές Πολιτείες.

Αν και η περίοδος των πυρκαγιών μόλις αρχίζει στις ΗΠΑ, ήδη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στα Μεσοδυτικά, καθώς οι φλόγες τροφοδοτούνται και από την εντεινόμενη ξηρασία. Η Μοντάνα, το Όρεγκον, η Αριζόνα, το Αϊντάχο, η Γούτα, το Νέο Μεξικό… φλέγονται ενώ στην Καλιφόρνια η πορεία της πυρκαγιάς Ντίξι θυμίζει πολύ την Καμπ, το 2018, που στοίχισε τη ζωή σε 86 ανθρώπους και εξαφάνισε από τον χάρτη την πόλη Παραντάιζ.

Στο Όρεγκον, περισσότεροι από 1.700 πυροσβέστες, με τη βοήθεια 12 ελικοπτέρων, προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά Μπούτλεγκ που απειλεί 2.000 σπίτια. «Θα συνεχίσει να μεγαλώνει – η πολύ ξηρή βλάστηση και ο καιρός δεν είναι με το μέρος μας» σχολίασε ο Τζο Χέσελ, ο διευθυντής του ενημερωτικού ιστοτόπου για τις πυρκαγιές InciWeb.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, όμως μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί 21 σπίτια και 54 άλλα κτίσματα. Πολλοί κάτοικοι κατέφυγαν στο κέντρο φιλοξενίας του Ερυθρού Σταυρού στο Κλάμαθ Φολς.

Η πυρκαγιά Μπούτλεγκ είναι η μεγαλύτερη από τις τουλάχιστον 10 ενεργές πυρκαγιές στις Βορειοδυτικές ΗΠΑ και η έβδομη σε μέγεθος που έχει σημειωθεί στο Όρεγκον από το 1900, σύμφωνα με στοιχεία της πολιτειακής δασικής υπηρεσίας.

Στην Καλιφόρνια, η πυρκαγιά Ντίξι που ξεκίνησε χθες στην κομητεία Μπάτι, έχει κάνει στάχτη περίπου 9.000 στρέμματα. Περίπου 500 πυροσβέστες προσπαθούν να την περιορίσουν καθώς συνεχίζει την πορεία της σε δύσβατη, βραχώδη και δασώδη περιοχή, περίπου 140 χιλιόμετρα βόρεια του Σακραμέντο.

Ο σερίφης της κομητείας Μπάτι κάλεσε τους κατοίκους της μικρής κοινότητας Πούλγκα να είναι έτοιμοι να την εκκενώσουν. «Να θυμάστε ότι οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν γρήγορα και προτρέπουμε τα μέλη της κοινότητας να είναι προετοιμασμένα και να έχουν ένα σχέδιο για την οικογένεια και τα ζώα τους», τόνισε.

Στην Πολιτεία Ουάσινγκτον οι αρχές ανέφεραν ότι έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά του Τσάγουι Κρικ, κοντά στο Νέσπιλεμ, στα βορειοανατολικά του Σιάτλ, αφού έκαψε μια έκταση 92.720 στρεμμάτων, κυρίως στον Καταυλισμό των Ομόσπονδων Φυλών του Κόλβιλ. Η πυρκαγιά αυτή προκλήθηκε από κεραυνό την Δευτέρα.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024