Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φονικές πλημμύρες στη Γερμανία - «Συγκλονισμένοι» δηλώνουν Μέρκελ και Σταϊνμάιερ

Φονικές πλημμύρες στη Γερμανία – «Συγκλονισμένοι» δηλώνουν Μέρκελ και Σταϊνμάιερ

Ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ και η καγκελάριος Μέρκελ εξέφρασαν τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των νεκρών και τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των αγνοουμένων από τις φονικές πλημμύρες που έχουν πλήξει τη δυτική Γερμανία

Συγκλονισμένος δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ από τις συνέπειες των καταστροφών στη δυτική Γερμανία και εξέφρασε την «βαθύτατη συμπάθειά» του για τα θύματα και τις οικογένειές τους.

«Η σκέψη μου βρίσκεται με τους πολλούς πολίτες που έχουν ανάγκη, έχουν χάσει την περιουσία τους και κάποιοι ακόμη και το σπίτι τους», δήλωσε ο κ. Σταινμάιερ και ευχαρίστησε τους διασώστες και τα μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, οι οποίοι εργάζονται «ακούραστα και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, προκειμένου να σταθούν δίπλα σε όσους τους έχουν ανάγκη».

«Συγκλονισμένη» από την καταστροφή που πλήττει τη δυτική Γερμανία δήλωσε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Με ανάρτηση στον λογαριασμό του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, η κυρία Μέρκελ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των νεκρών και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των αγνοουμένων, ενώ ευχαρίστησε «από τα βάθη της καρδιάς» της τους «πολλούς ακούραστους διασώστες και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» που επιχειρούν στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Γερμανία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Ενώ στους 70 υπολογίζονται οι αγνοούμενοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024