Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε δημοπρασία ένα από τα διάσημα καπέλα του Ναπολέοντα

Σε δημοπρασία ένα από τα διάσημα καπέλα του Ναπολέοντα

Την επέτειο των 200 ετών από το θάνατο του Ναπολέοντα τιμά ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's στο Παρίσι, βγάζοντας σε δημοπρασία αντικείμενα του Γάλλου στρατηγού.

Τα 200 χρόνια από το θάνατο του Γάλλου στρατηγού και ηγέτη Ναπολέοντα Βοναπάρτη τιμά ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s στο Παρίσι, διοργανώνοντας δημοπρασία με ξεχωριστά αντικείμενα που ανήκαν στον Ναπολέοντα.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά –αν όχι το κορυφαίο της δημοπρασίας- είναι ένα από τα καπέλα που φορούσε ο Ναπολέοντας, όταν ο στρατός του ηττήθηκε από τη Ρωσία το 1807 και το οποίο αναμένεται να «πιάσει» μια τιμή μεταξύ 400.000 – 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Sotheby’s «το εξαιρετικό πεπρωμένο του (σ.σ. του Ναπολέοντα) συνεχίζει να συναρπάζει σε όλες τις ηπείρους, 200 χρόνια μετά τον θάνατό του».

Το προς δημοπράτηση καπέλο, εκτιμάται ότι το φορούσε ο Γάλλος στρατηγός όταν υπέγραψε τις ειρηνευτικές συνθήκες του Τιλσίτ, που επέβαλαν την ανακατανομή της ηπειρωτικής Ευρώπης σε ζώνες γαλλικής και ρωσικής επιρροής.

Το καπέλο αγοράστηκε το 1814 από τον πολιτικό και αριστοκράτη Σερ Μάικλ Σο – Στιούαρτ, που ήταν παθιασμένος με τον Ναπολέοντα και το πήγε στη Σκωτία, όπου βρισκόταν η περιουσία της οικογένειάς του και έκτοτε πέρασε από γενιά σε γενιά. Παράλληλα, μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί μόλις 19 καπέλα τα οποία ανήκαν στον Ναπολέοντα, με πολλά απ’ αυτά να βρίσκονται σε μουσειακές συλλογές.

Ο πρώην Γάλλος αυτοκράτορας πέθανε στις 5 Μαΐου 1821, σε ηλικία 51 ετών, στο νησί της Αγίας Ελένης στο νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, όπου είχε εξοριστεί από τους Βρετανούς μετά την ήττα του το 1815 στη Μάχη του Βατερλώ.

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024