Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Lufthansa αλλάζει τον τρόπο υποδοχής των επιβατών υιοθετώντας το ουδέτερο φύλο

Η Lufthansa αλλάζει τον τρόπο υποδοχής των επιβατών υιοθετώντας το ουδέτερο φύλο

Το καθιερωμένο «κυρίες και κύριοι» περνάει στο παρελθόν για τις αεροπορικές εταιρείες Lufthansa, Eurowings και Brussels Airlines

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa – συμπεριλαμβανομένων των Lufthansa, Eurowings και Brussels Airlines – υποδέχονταν παραδοσιακά τους επιβάτες στις πτήσεις τους προσφωνώντας τους ως «κυρίες και κύριοι».

Σε ανακοίνωσή της ωστόσο η εταιρεία γνωστοποίησε ότι στις μελλοντικές πτήσεις της οι ταξιδιώτες θα αναφέρονται ως «επισκέπτες» (σ.σ. το guests στα αγγλικά είναι ουδέτερο) ή απλώς θα καλωσορίζονται με ένα χαρούμενο: «Καλημέρα εδώ στο αεροπλάνο».

«Η ποικιλομορφία και η ισότητα είναι βασικές αξίες για την εταιρεία μας και την εταιρική μας κουλτούρα. Από τώρα και στο εξής, θέλουμε να εκφράσουμε και αυτήν τη στάση στη γλώσσα μας – και να δείξουμε ότι η ποικιλομορφία δεν είναι μόνο μια φράση, αλλά μια ζωντανή πραγματικότητ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Lufthansa.

Αλλαγές σε συμβάσεις και έγγραφα

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία ακολουθεί τα βήματα άλλων αεροπορικών εταιρειών που έχουν κάνει αυτήν την αλλαγή τα τελευταία χρόνια – συμπεριλαμβανομένης της ιαπωνικής αεροπορικής εταιρείας JAL, το 2020, της ευρωπαϊκής EasyJet και της καναδικής Air Canada το 2019.

Η Lufthansa είπε ότι η ουδέτερη ως προς το φύλο γλώσσα χρησιμοποιείται στην εσωτερική επικοινωνία της εταιρείας από τις αρχές Ιουνίου 2021 και ότι θα πραγματοποιήσει επίσης γλωσσικές αλλαγές σε συμβάσεις και έγγραφά της στο επικείμενο μέλλον.

«Δεν έχουμε απαγορεύσει να προσφωνούμε τους καλεσμένους μας ως »Αγαπητέ Κύριε ή Κυρία», στόχος μας είναι να καλωσορίσουμε όλους τους επιβάτες σε ισότιμη βάση», επισήμανε η Lufthansa, η οποία μάλιστα διευκρίνισε ότι το πλήρωμα καμπίνας έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ακριβή διατύπωση «ανάλογα με το πλαίσιο και κατάσταση.»

Πηγή: ΟΤ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024