Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ford GT40 επιστρέφει ως ηλεκτρικό από την Everrati

Το Ford GT40 επιστρέφει ως ηλεκτρικό από την Everrati

Μετά την ηλεκτρική Porsche 911 της δεκαετίας του ’90, η βρετανική φίρμα προσθέτει μια ακόμα πρόταση στο ολοένα αυξανόμενο σύμπαν των ηλεκτρικών restomods με την γοητευτική μορφή του Ford GT40

Tα ηλεκτρικά restomods, οι ηλεκτρικής τεχνολογίας ανακατασκετασμένες εκδοχές ιστορικών αυτοκινήτων γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση τον τελευταίο καιρό αν και κάπως αναμενόμενα με δεδομένες τις συνολικές εξελίξεις στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Η Everrati είναι μια βρετανική φίρμα που μέχρι πρότινος ειδικευόταν στις ανακατασκευές κλασικών τετράτροχων με ιδιαίτερη αδυναμία στις Porsche και στις Mercedes. Πλέον, έχει αποδυθεί σε μια νέα ενασχόληση η οποία εξακολουθεί να εμπεριέχει την ανακατασκευή ιστορικών μοντέλων αλλά με ηλεκτρικούς όρους.

Έτσι, τις ηλεκτρικές Porsche 911 της γενιάς 964 και Mercedes SL Pagoda συμπληρώνει μια ηλεκτρική παραλλαγή του Ford GT40, του διάσημου κλασικού αγωνιστικού της «μπλε οβάλ» φίρμας από τη δεκαετία του ’60.

Βέβαια, δεδομένης της σπανιότητας του συγκεκριμένου μοντέλου, σε αντίθεση με τις δύο παραπάνω γερμανικές προτάσεις, το Ford GT40 δεν αποτελεί ανακατασκευή αλλά ρέπλικα την οποία έχει δημιουργήσει η αμερικανική εταιρεία Superfrormance η οποία ειδικεύεται στις αναβιώσεις αγωνιστικών μοντέλων του ’60 κατασκευάζοντας αντίστοιχα μοντέλα από το 1994.

H ηλεκτρική παραλλαγή του την οποία έχει αναλάβει και εξελίσσει η Everrati βρίσκεται σε φάση υλοποίησης στις εγκαταστάσεις της βρετανικής φίρμας στην Οξφόρδη και, σύμφωνα με τις συστάσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος της χρονιάς.

Ο επικεφαλής της Everrati, Justin Lunny δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία μας με την Superformance είναι ιδανική. Αυτή η εταιρεία έχει τα δικαιώματα για τα θρυλικότερα αυτοκίνητα στην ιστορία. Ο συνδυασμός των πλαισίων που κατασκευάζουν με τα προηγμένης τεχνολογίας ηλεκτρικά μας σύνολα, εγγυάται βελτιωμένες επιδόσεις χωρίς να αλλοιώνεται η ουσία και η ψυχή των αρχέτυπων. Στόχος μας είναι η δημιουργία των καλύτερων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με επίκεντρο τον οδηγό διασφαλίζοντας παράλληλα την μακροβιότητα ιστορικών μοντέλων».

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού Ford GT40, δεδομένα θα διαθέτει ένα ανάλογο ηχητικό σύστημα της ηλεκτρικής 911 το οποίο μιμείται τον εμβληματικό ήχο του V8 κινητήρα προς όφελος μιας όσο το δυνατόν πιο κοντινής εμπειρίας στο αρχέτυπο και παρά το ηλεκτρικό σύνολο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024