Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εικόνες από ένα εμβολιαστικό κέντρο: Ακούγοντας τους γιατρούς

Εικόνες από ένα εμβολιαστικό κέντρο: Ακούγοντας τους γιατρούς

Το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η ελλιπής ενημέρωση του κόσμου

Το εμβολιαστικό κέντρο που ΠΓΝΙ είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας. Έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει σε 70.000 εμβολιασμούς με εξαιρετικά αποτελέσματα και δυστυχείς παραφιλολογίες: Κάποιοι πολίτες πήγαν με το ζόρι, άλλοι διάβαζαν ιατρικά άρθρα, αποκτούσαν άποψη και νόμιζαν ότι θα πεθάνουν.

Στο κέντρο επικρατούσε ένα αλαλούμ. Η έλλειψη προσωπικού, αφού δεν έγιναν ποτέ οι ανακοινωθείσες προσλήψεις υγειονομικών, κάνουν τις συνθήκες απεριόριστα πιο δύσκολες: Μεταφέρονται γιατροί από τις κλινικές, δημιουργείται έλλειμμα και στα τακτικά ιατρεία, το ίδιο και στα επείγοντα. Έπειτα, γιατροί που καλούνται να «υπηρετήσουν» στα… πόστα κόβιντ, την επόμενη ημέρα θα κληθούν να χορηγήσουν ανοσοκατασταλτικές θεραπείες στους χρόνιους ασθενείς τους.

Ωστόσο, το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η ελλιπής ενημέρωση του κόσμου. Από τη μία, δημιουργεί έναν τεράστιο φόβο,από την άλλη, δημιουργεί τους… αντιεμβολιαστές. Μιλώντας με τους γιατρούς, οι πληροφορίες υπήρξαν καταλυτικές «Έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα η αυτοενημέρωση των πολιτών. Δεν ακούνε εμάς,θα διαβάσουν κάτι που έχει γράψει κάποιος συνάδελφος και που είναι λάθος, αυτό αφομοιώσουν και μάλιστα θα το εξελίξουν κιόλας: Θα πούνε ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα, ότι τους αλλάζει το DNA κι όλα αυτά, που δεν έχουν απολύτως καμία βάση».

Και οι»επαναστάτες» εμβολιαστές; «Καλά, άλλη περίπτωση αυτή», θα πει ο γιατρός. «Αυτό που δεν έχει γίνει σαφές στον κόσμο, είναι ότι δεν εμβολιάζονται επειδή θέλει να τους ελέγξει κανένας, αλλά για να μην πεθάνουν αυτοί. Εμβολιάζονται για να περιοριστεί η θνησιμότητα στην κοινότητα. Ξέρεις πόσους ανεμβολίαστους δεχόμαστε κάθε μέρα;»

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ανεμβολίαστοι είναι ασθενείς υψηλού κινδύνου και είναι πιο πιθανό να καταλήξουν ή ακόμη κι αν -ευτυχώς- ζήσουν, υπάρχουν υποστεί μια βασανιστική νόσο, με πολλούς πόνους και κομμένη ανάσα

«70.000 εμβόλια έχουμε κάνει, παρενέργειες δεν είχε κανένας», λέει άλλος γιατρός, τονίζοντας τη σπανιότητα των παρενεργειών. Αν ανοίξει κανείς ένα οποιοδήποτε φαρμακευτικό φυλλάδιο οδηγιών, από ντεπόν μέχρι χημειοθεραπευτικά φάρμακα, θα πιστέψει ότι κινδυνεύει να πεθάνει.

«Δεν έχει γίνει και σωστή ενημέρωση για τη σημασία του εμβολιασμού. Ο,τι διαβάζουν, το πιστεύουν, αυτά που πρέπει να πιστέψουν δεν τα ακούνε. Πρέπει να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος, νομίζουν ότι θα πεθάνουν! Δε θα πεθάνουν με το εμβόλιο, χωρίς το εμβόλιο θα πεθάνουν».

Όσο για τα μέτρα «αποδείχθηκε ότι δεν βοήθησαν. Εδώ δεν έχουμε προσωπικό και ΜΕΘ, τώρα ήρθαν κι οι τουρίστες. Όλη η χώρα θα νοσήσει, φυσικά και δε βοήθησαν τα μέτρα».

Ο δε ρόλος της εκκλησίας, υπήρξε ανασταλτικός παράγοντας. Ούτε είπαν στο ποίμνιο να εμβολιαστεί, ούτε οι εκκλησίες έκλεισαν, ούτε και διώχθηκε κανένας ιερέας για τις Θείες Κοινωνίες των εκατοντάδων πιστών από το ίδιο κουτάλι. Εξάλλου, η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον υπουργό Υγείας και τον κ. Τσιόρδα, άφησε την σαφή εντύπωση ότι η Εκκλησία θα διατηρήσει πλήρως τον ρόλο της: Ναι και με τον αστυφύλαξ, αλλά η ίδια παραμένει ο χωροφύλαξ. οι πιστοί ας εμβολιαστούν και μετά ας κοινωνήσουν.

«Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι» συμφώνησαν όλοι οι γιατροί. «Πρέπει, αλλιώς θα έχουμε διαρκώς αυξανόμενα νεκρούς».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024