Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάκτοι σε σπίτι και μπαλκόνι για εξωτικό καλοκαίρι

Κάκτοι σε σπίτι και μπαλκόνι για εξωτικό καλοκαίρι

Εμφανίσιμοι και πολύ αποτελεσματικοί στην δημιουργία ατμόσφαιρας

Κάκτοι: ένα φυτό χαμηλών απαιτήσεων, αλλά υψηλής διακοσμητικής αξίας. Μικροί ή μεγάλοι, έχουν την ικανότητα να προσθέσουν αυτό το ενδιαφέρον “κάτι” στο σπίτι μας.

Οι κάκτοι είναι γεγονός ότι δίνουν στο χώρο μια εξωτική και χαλαρωτική διάθεση.

Ο κάκτος ή ένα παχύφυτο δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, άρα είναι εύκολο στη φροντίδα του. Θα πρέπει απλά να εστιάσετε την προσοχή σας στο ποτισμά τους. Το βασικότερο είναι να γνωρίζουμε πόσο συχνά χρειάζονται πότισμα, καθώς έχουμε μια τάση να το παρακάνουμε.

Οι περισσότεροι κάκτοι και τα παχύφυτα πρέπει να ποτίζονται μόλις το χώμα στεγνώσει τελείως. Όχι νωρίτερα.  Παράγοντες όπως το μέγεθος του κάκτου, το μέγεθος της γλάστρας, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, η ατμοσφαιρική υγρασία, ο αέρας και η εποχή θα επηρεάσουν την συχνότητα ποτίσματος των κάκτων.

Πολλοί μαζί σε ένα μεγαλύτερο δοχείο

Οι κάκτοι και τα παχύφυτα είναι χυμώδη φυτά και έχουν σχεδιαστεί για να αποθηκεύουν νερό στις ρίζες και τα στελέχη τους, για να τα βοηθήσουν να επιβιώσουν σε περιόδους ξηρασίας.  Μπορεί να είναι ανθεκτικά φυτά, αλλά χρειάζονται πότισμα, όπως όλα τα φυτά.

Στην πραγματικότητα, για να ευδοκιμήσει ο κάκτος σας χρειάζεται επαρκές πότισμα. Και στη συνέχεια πρέπει να αφήσετε το χώμα στη γλάστρα του να στεγνώσει εντελώς. Και μετά να τον ξαναποτίσετε! Δεν είναι και δύσκολο!

Σημαντικό ρόλο παίζει και η γλάστρα. Όσο μεγαλύτερη, τόσο περισσότερο χώμα. Άρα κρατάνε περισσότερο νερό. Αυτό σημαίνει όχι χρειάζεται περισσότερος χρόνος μέχρι να απορροφηθεί το νερό από τον κάκτο ή για να αποστραγγιστεί ή να εξατμιστεί το νερό από την γλάστρα.

Οι περισσότεροι κάκτοι και τα παχύφυτα “βολεύονται” καλύτερα σε μικρότερες γλάστρες, καθώς δεν τους αρέσει να κάθονται στο νερό για πολύ καιρό. Ίσως αποβεί πραγματικά δύσκολο ή και μοιραίο να αποφευχθεί η σήψη των ριζών αν έναν κάκτος είναι φυτεμένος σε μια υπερμεγέθη γλάστρα.

Τοποθετήστε τους στο μπαλκόνι, στο μπάνιο, στην κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι σε όμορφα κεραμικά γλαστράκια και ξεκινήστε τα καλοκαιρινά σας Insta stories με στιλ…

*Με πληροφορίες από το Tlife

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024