Η ΓΣΕΕ στηρίζει το αίτημα των Σωματείων Συμβασιούχων Πυροσβεστών να μην αποκλειστούν, λόγω ηλικιακών περιορισμών, από επικείμενο διαγωνισμό για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι εποχικοί πυροσβέστες, έχουν πλέον αποδεδειγμένη εμπειρία και έχουν εργαστεί με αυταπάρνηση, υπερβαίνοντας πολλές φορές τον ίδιο τους τον εαυτό, αναφέρει ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

«Αντί αυτό να αποτελεί συν σ’ ένα επικείμενο διαγωνισμό μονιμοποίησης», προσθέτει η ΓΣΕΕ, «σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται, μένουν εκτός διαγωνισμού, αφού οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για ορισμό αυστηρού ηλικιακού ορίου, το οποίο αποκλείει σημαντικό μέρος του υφιστάμενου εποχικού προσωπικού». Και προσθέτει πως δημιουργούνται πολλά και σημαντικά ερωτήματα, τα οποία ήδη έθεσαν σε σχετική επιστολή τους στο αρμόδιο υπουργείο.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει πως, αν αληθεύει η πρόθεση για μία τέτοια προκήρυξη, «που θα θεωρεί ‘γηρασμένο’ προσωπικό ανθρώπους 40 και 45 ετών, τότε αυτή σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μάλιστα, «δεν γίνεται να θεωρούνται ήρωες όταν τραυματίζονται και πεθαίνουν στη μάχη με τη φωτιά και ‘γηρασμένοι’… στις προκηρύξεις μόνιμων θέσεων εργασίας».

Οι εποχικοί πυροσβέστες, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επαναλαμβάνει η Συνομοσπονδία και προσθέτει πως τους χρειάζεται το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και οι ίδιοι, «μετά από πολυετή και δύσκολη δουλειά, δικαιούνται τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους».

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η ΓΣΕΕ, η προκήρυξη δεν μπορεί να παρακάμπτει τα οριζόμενα στο νόμο 3938/2011 και ειδικότερα τα όσα προβλέπονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 15.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο