Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Σέιχ Σου – Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Σέιχ Σου – Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία «δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο» στο δάσος του Σέιχ Σου – Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφερειακή Οδό.

Καθησυχαστική είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι στο δάσος του Σέιχ Σου και σκόρπισε πανικό σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

«Δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο» ανακοίνωσαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ορολογία του Πυροσβεστικού Σώματος «η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση».

Στο σημείο ωστόσο, παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις ή νέα μέτωπα. Ειδικότερα, επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 22 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ στο σημείο παραμένουν εθελοντές και άτομα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς έχουν αποχωρήσει τα εναέρια μέσα.

Προληπτική η εκκένωση του «Φιλίππειου»

«Επειδή η φωτιά ξέσπασε γύρω στη μία το μεσημέρι, ήδη οι περισσότεροι πελάτες μας είχαν αναχωρήσει από το ξενοδοχείο», επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διευθύντρια του ξενοδοχείου «Φιλίππειο», Λαμπρινή Κελεσίδου.
Όπως τόνισε, προσθέτοντας ότι η εκκένωση της μονάδας έγινε στις 14:00 το μεσημέρι, ενώ «εκείνη την ώρα κατειλημμένο ήταν μόνο ένα δωμάτιο, ενώ στο ξενοδοχείο βρίσκονταν και 12 άτομα προσωπικό».

Όπως διευκρίνισε, «σύμφωνα με τις υποδείξεις της πολιτικής προστασίας και των σωμάτων ασφαλείας (αστυνομία και πυροσβεστική), φροντίσαμε με τη βοήθειά τους να εκκενώσουμε το ξενοδοχείο, κυρίως για προληπτικούς λόγους και βασικά για την προστασία των πελατών μας που δεν είχαν προλάβει να κάνει αποχωρήσουν, και των εργαζομένων μας».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι τόσο το ίδιο το ξενοδοχείο, όσο και ο γύρω χώρος του δεν «απειλήθηκαν» από τη φωτιά, υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε σε αναμονή για να επιστρέψουμε στη μονάδα», ενώ πρόσθεσε ότι αργότερα, το βράδυ, στο ξενοδοχείο αναμένονται περί τα 100 άτομα να αφιχθούν.

Τέλος, λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα η Τροχαία Θεσσαλονίκης έδωσε στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της Περιφερειακής Οδού που είχαν κλείσει λόγω της πυρκαγιάς.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024