Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ραψωδία του Γιάννη, ο Σακίλ και ο Τζόρνταν

Η ραψωδία του Γιάννη, ο Σακίλ και ο Τζόρνταν

Οργιάζει ο κορυφαίος έλληνας αθλητής των καιρών μας. Κάνει πράγματα που… δεν γίνονται προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανό το Μιλγουόκι στη σειρά με το Φοίνιξ

Οι μέρες είναι προφανώς ποδοσφαιρικές έπειτα από δύο μεγάλους τελικούς στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Επιτρέψτε όμως μια… παράκαμψη στο μπάσκετ διότι όσα συμβαίνουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι εξωφρενικά. Και ελληνικά.

Ογδόντα τρεις πόντοι. Είκοσι πέντε ριμπάουντ. Δέκα ασίστ, τρεις τάπες και άλλα τόσα κλεψίματα. Ποια ομάδα τα έκανε αυτά; Η μπάντα του ενός που παίζει τα πάντα, αλλά δυστυχώς το κάνει αξημέρωτα (άρα και δύσκολα να παρακολουθήσουμε τα σολαρίσματά του). Δεν πρόκειται για ομαδική στατιστική αλλά για ατομική. Είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι αριθμοί του στους δύο τελευταίους τελικούς του NBA. Ενα ακόμη… έργο τέχνης που τον έβαλε ήδη γύρω από το ίδιο τραπέζι με τον Σακίλ Ο’ Νιλ και προσεχώς – ίσως – με τον ίδιο τον Μάικλ Τζόρνταν.

Οργιάζει ο κορυφαίος έλληνας αθλητής των καιρών μας. Κάνει πράγματα που… δεν γίνονται προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανό το Μιλγουόκι στη σειρά με το Φοίνιξ και να ικανοποιήσει το αμόκ του Fiserv Forum για την «Bucks In Six» (Μπακς το πρωτάθλημα στους 6 τελικούς) απαίτηση. Εγινε ο πρώτος στην ιστορία των τελικών μετά τον Σακίλ Ο’ Νιλ με δύο σερί αγώνες με πάνω από 40 π. και 10 ριμπάουντ ενώ οι μέσοι όροι του (41,5 π. – 12,5 ριμπ. – 5 ασίστ) απειλούν εκείνους του Μάικλ Τζόρνταν στους τελικούς του ’93 (με αντίπαλο το Φοίνιξ που από τότε έχει να φτάσει ως εκεί): 42, 44, 55, 41 είχε ο «air» από τον 2ο ως τον 5ο τελικό κόντρα στην παρέα του Τσαρλς Μπάρκλεϊ.

Ο Γιάννης – που πέρασε έναν δύσκολο τραυματισμό στους τελικούς της Ανατολής κόντρα στους Χοκς – ξεκίνησε με 42 και 41. Και προφανώς συνεχίζει ακάθεκτος. Δεν υπάρχει άλλωστε και άλλος δρόμος. Θα το πάρουν οι Σανς του Κρις Πολ (που μεταξύ μας έχουν παίξει καταπληκτικό μπάσκετ ολόκληρη τη σεζόν) ή θα το πάρει μόνος του ο Γιάννης.

Διότι προς το παρόν μόνος του παίζει, εναντίον όλων.  Είναι άγνωστο αν θα του εμφανιστεί ξανά η ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, πολλώ δε μάλλον με το «ταπεινό» Μιλγουόκι. Με την ομάδα που έχει πάρει 1 (1971) και εμφανίστηκε τελευταία φορά σε τελικούς το 1974. Τότε δηλαδή που τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ τον έλεγαν ακόμη Λιού Αλσιντορ! Είναι λοιπόν και αναπόφευκτο να αντιμετωπίζει αυτή τη σειρά ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Και ας μην έχει φτάσει ακόμη ούτε στα μισά του δρόμου. Για την ιστορία οι Σανς προηγούνται με 2-1.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024