Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενετία: Απαγορεύει κρουαζιερόπλοια από το ιστορικό της κέντρο

Βενετία: Απαγορεύει κρουαζιερόπλοια από το ιστορικό της κέντρο

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Βενετίας και, κυρίως, οι «απειλές» της Unesco, οδήγησαν την ιταλική κυβέρνηση στην υπογραφή νομοθετικού διατάγματος, που απαγορεύει την αποβίβαση των επιβατών από τα κρουαζιερόπλοια στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Υπεγράφη σήμερα το νομοθετικό διάταγμα που, από την 1η Αυγούστου, απαγορεύει στα κρουαζιερόπλοια να φτάνουν μέχρι την πόλη της Βενετίας.

Οι επιβάτες τους, πλέον, δεν θα αποβιβάζονται κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, αλλά στο εμπορικό λιμάνι της Μαργκέρα.

«Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα, έπειτα από χρόνια αναμονής σε όλο τον κόσμο. Μια απόφαση που περίμενε η Unesco, όπως και όλοι όσοι ήλθαν στη Βενετία και έμειναν άναυδοι από τις διαστάσεις των πλοίων αυτών, τα οποία περνούσαν από το πιο εύθραυστο και πιο όμορφο μέρος του κόσμου», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Και προσέθεσε ότι θα καταβληθεί οικονομική στήριξη σε εταιρείες και επιχειρήσεις, που μπορεί να ζημιωθούν από την απομάκρυνση των μεγάλων πλοίων από τη Βενετία.

«Πρόκειται για μια ημερομηνία-σταθμό, με στόχο την προστασία της λιμνοθάλασσας της Γαληνοτάτης», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι.

Να σημειωθεί ότι η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί, αφού η UNESCO απείλησε ότι θα τοποθετήσει την Ιταλία στη μαύρη λίστα για την απουσία μέτρων που θα προστατεύουν το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024