Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Πατέρας σμίγει ξανά με τον γιο του 24 χρόνια μετά την αρπαγή του

Κίνα: Πατέρας σμίγει ξανά με τον γιο του 24 χρόνια μετά την αρπαγή του

Οι δράστες είχαν πουλήσει το παιδί – Η ιστορία που έγινε ταινία

Για 24 ολόκληρα χρόνια ο Γκούο Γκανγκτάνγκ έψαχνε τον γιο του, ο οποίος είχε πέσει θύμα αρπαγής στην ηλικία των δύο ετών, ταξιδεύοντας σε όλη την Κίνα με μηχανή.

Η αστυνομία μπόρεσε να ανακαλύψει την ταυτότητα του νεαρού χρησιμοποιώντας τεστ DNA και να προχωρήσει στη σύλληψη ενός άνδρα και μίας γυναίκας, υπόπτων για την αρπαγή του παιδιού.

Οι δύο ύποπτοι, που διατηρούσαν σχέση εκείνη την εποχή, σχεδίασαν να απαγάγουν ένα παιδί με την πρόθεση να το πουλήσουν. Όταν η γυναίκα είδε το αγόρι να παίζει μόνο του έξω από το σπίτι του στην επαρχία Σαντόνγκ, το άρπαξε και το πήγε σε σταθμό λεωφορείων, όπου την περίμενε ο σύντροφός της.

Το ζευγάρι πήγε με το λεωφορείο στη γειτονική επαρχία Χενάν, όπου πούλησε το παιδί. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο γιος του Γκανγκτάνγκ ζει ακόμη σε αυτήν την περιοχή.

Μετά την αρπαγή του γιου του, ο Γκανγκτάνγκ ταξίδεψε σε περισσότερες από 20 επαρχίες της Κίνας, αναζητώντας πληροφορίες. Έχοντας μαζί του φωτογραφίες του γιου του, ξόδεψε τις οικονομίες μιας ζωής προσπαθώντας να βρει το παιδί. Κοιμόταν κάτω από γέφυρες και ζητιάνευε όταν ξέμενε από χρήματα.

Η εξαφάνιση του παιδιού αποτέλεσε έμπνευση και για ταινία το 2015, στην οποία πρωταγωνίστησε ο σταρ του Χονγκ Κονγκ Άντι Λάου.

Οι αρπαγές παιδιών είναι μείζον πρόβλημα στην Κίνα εδώ και δεκαετίες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 20.000 παιδιά πέφτουν θύμα απαγωγής κάθε χρόνο.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024