Την έγκριση του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης από το Ecofin σχολίασε ο κ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας τις τροποποιήσεις που ζητήθηκαν για τη διαχείριση των κονδυλίων.

«Πυρά» εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την έγκριση του Ταμείου Ανάκαμψης από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χαρίτσης, «ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους την εξαιρετικά σοβαρή πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός «σήμερα πανηγυρίζει για την τυπική έγκριση του ελληνικού σχεδίου, αυτό που αποκρύπτει όμως είναι ότι η χώρα μας είναι η μοναδική, από τις δώδεκα που έλαβαν έγκριση, για την οποία ζητήθηκαν τροποποιήσεις ώστε να ξεκαθαριστεί ποιοι και μέσω ποιων διαδικασιών θα έχουν πρόσβαση στα κονδύλια του Ταμείου».

«Κυρίως σε ό,τι αφορά την πρόσβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις χρηματοδοτήσεις. Όπως είχε εξαρχής προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι παραγωγικοί φορείς, αλλά δυστυχώς αγνόησε στην πρότασή της η κυβέρνηση Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε επίσης ότι «οι επαναληπτικές φιέστες της κυβέρνησης υπογραμμίζουν τον κίνδυνο που απειλεί τη χώρα μας: τη μετατροπή του κρίσιμου για την στήριξη και τον μετασχηματισμό της οικονομίας Ταμείου Ανάκαμψης σε εργαλείο πρόσκαιρου μικροκομματικού συμφέροντος από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του».

«Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αυστηρό έλεγχο και την κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων ώστε η ευκαιρία αυτή να αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας και όχι λίγων και ισχυρών», κατέληξε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr