Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασιλακόπουλος: «Κοινή λογική» οι εσωτερικοί χώροι να λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους

Βασιλακόπουλος: «Κοινή λογική» οι εσωτερικοί χώροι να λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους

Κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην φοβούνται - Τι είπε για τον εμβολιασμό των 15-17 ετών

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και την εμβολιαστική διαδικασία μίλησε μεταξύ άλλων ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε «Δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο αντιμετώπισης του κοροναϊού εκτός από τον εμβολιασμό». Όσον αφορά τα νέα μέτρα, ο κ. Βασιλακόπουλος, είχε χαρακτηριστικά πως είναι «κοινή λογική», οι εσωτερικοί χώροι να λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους.

Μιλώντας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σημείωσε ότι όσοι εργάζονται σε νοσοκομεία πρέπει να προστατευτούν όπως και οι νοσηλευόμενοι.

Σχετικά με τις επικρίσεις για ελλιπή ενημέρωση, ο κ. Βασιλακόπουλος, σημείωσε ότι η ενημέρωση είναι ενδελεχέστατη. «Δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή ασαφείς πληροφορίες, υπάρχει μόνο φόβος ο οποίος μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με σωστή ενημέρωση», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον συνδυασμό εμβολίων, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες που να δείχνουν αν αυτό είναι αποτελεσματικό.

Για τον εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας 15-17 ετών και τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται, είπε ότι μέχρι τώρα έχουμε τρεις θανάτους από παιδιά κάτω των 18 ετών. «Το να νοσήσει ένα παιδί και να μπει σε ΜΕΘ είναι μια τραυματική εμπειρία τόσο για το παιδί όσο και για την οικογένεια του», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Όσο αφήνουμε τον ιό να μεταδίδεται δεν θα έχουμε μόνο την μετάλλαξη Δέλτα, η οποία δεν έχει μικρότερη βαρύτητα από ότι ο προηγούμενος ιός», είπε και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην φοβούνται.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024