Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παυλάκης: Πιθανό να δούμε 3.000 κρούσματα ακόμη και σήμερα - Στα πάρτι, ο ένας κολλάει 100

Παυλάκης: Πιθανό να δούμε 3.000 κρούσματα ακόμη και σήμερα – Στα πάρτι, ο ένας κολλάει 100

«Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ο μισός πληθυσμός είναι ακόμα «παρθένος». Δεν είναι καθόλου εμβολιασμένος, ούτε έχει μολυνθεί προηγουμένως», τόνισε ο κ. Παυλάκης.

Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις του γιατρού- ερευνητή στις ΗΠΑ, Γιώργου Παυλάκη, για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο επιστήμονας εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσουν τις 3.000 ακόμα και σήμερα εάν γίνει μεγάλος αριθμός μετρήσεων. Εξήγησε ότι το ιικό φορτίο από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεγάλο από αυτό που ήταν στο αρχικό στέλεχος και αυτός είναι ο λόγος που μεταδίδεται πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη σε ένα κορονοπάρτι, ένα άτομο μπορεί να κολλήσει εκατό ακόμα και σε εξωτερικό χώρο όταν είναι όλοι μαζί τόσο πατικωμένοι.

Ο ίδιος προειδοποίησε, μιλώντας στον Σκάι, ότι μπορούν να κολλήσουν κοροναϊό ακόμη και εμβολιασμένοι αλλά τα συμπτώματα θα είναι ήπια και πολύ – πολύ λιγότεροι κινδυνεύουν να πάνε στο νοσοκομείο.

«Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ο μισός πληθυσμός είναι ακόμα “παρθένος”. Δεν είναι καθόλου εμβολιασμένος, ούτε έχει μολυνθεί προηγουμένως», τόνισε ο κ. Παυλάκης.

Εξήγησε ότι για παράδειγμα στην Αγγλία όπου αίρονται οι περιορισμοί, το 90% των Άγγλων έχουν εκτεθεί στον ιό είτε από νόσηση είτε από εμβόλιο.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024