Αναμένεται σήμερα Τρίτη το πρωί από τις ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο GREEN COVE, προκειμένου να φορτώσει μέρος από τα εκατοντάδες στρατιωτικά άρματα, ελικόπτερα και άλλα οχήματα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που πήραν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Μήκος 200 μέτρων

Το πλοίο, που έχει μήκος 200 μέτρα (199.93 x 32.26 m) και απέπλευσε από το λιμάνι Κόπερ των ΗΠΑ, θα φορτώσει μέρος των αρμάτων, ελικοπτέρων και άλλων οχημάτων, τα οποία μεταφέρθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 8 αμαξοστοιχίες μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου από τη Ρουμανία, αλλά και με δεκάδες φορτηγά από την Πολωνία.


Φωτογραφίες evros-news.gr

Ανήκουν στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, πήραν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και είχαν συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις των βαλκανικών χωρών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας, ανάμεσά τους και με την Ελλάδα στην περιοχή της Ξάνθης.

Και νέο οχηματαγωγό

Τις επόμενες ημέρες, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα, θα καταπλεύσει και νέο οχηματαγωγό πλοίο από τις ΗΠΑ, για να φορτώσει και αυτό το υπόλοιπο στρατιωτικό υλικό.

Πηγή: evros-news.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο