Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 7χρονης Αναστασίας - Απαρηγόρητοι οι γονείς

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 7χρονης Αναστασίας – Απαρηγόρητοι οι γονείς

Λουλούδια και μικρά δέντρα αφιερωμένα στη μνήμη της, στολισμένα με άσπρα και ροζ μπαλόνια, συνόδευσαν σήμερα, Κυριακή, τη μικρή Αναστασία στο τελευταίο της ταξίδι.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε η κηδεία της 7χρονης Αναστασίας το απόγευμα της Κυριακής στην εκκλησία της Υπαπάντης στην Καλαμάτα. Η ανιψιά της Ερίκας Πρεζεράκου, τον Σεπτέμβριο του 2020, διαγνώστηκε με επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, γνωστή και ως dipg.

Λουλούδια και μικρά δέντρα αφιερωμένα στη μνήμη της, στολισμένα με άσπρα και ροζ μπαλόνια, συνόδευσαν σήμερα, Κυριακή, τη μικρή Αναστασία στο τελευταίο της ταξίδι.

Να σημειωθεί ότι, όταν βγήκε από την εκκλησία το φέρετρο, η οικογένεια είχε ζητήσει να ακουστεί το “Somewhere over the Rainbow”.

Η ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών, ωστόσο άφησε την τελευταία της πνοή στην κλινική του Τέξας, όπου βρισκόταν για θεραπείες.

Οι ελπίδες που έδιναν οι Έλληνες γιατροί στο μικρό κορίτσι για να ζήσει, ήταν λίγες, με τους γονείς του παιδιού να αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Αμερική, προκειμένου η Αναστασία να ακολουθήσει ειδική θεραπεία και να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες, ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Αρχικά πήγαν στο Χιούστον του Τέξας, καθώς εκεί υπήρχε μια κλινική με εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια. Η διάρκεια του ταξιδιού μεγάλη, όσο και το κόστος του. Έτσι είχε ξεκινήσει μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα με τίτλο Support Anastasia. Το κύμα αλληλεγγύης, λοιπόν, ξεκίνησε από την Καλαμάτα και απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.

«Το κόστος όπως είναι λογικό είναι δυσβάσταχτο, θα αγγίξει τις 700.000€, αλλά όταν υπάρχει ψυχή και ανθρωπιά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο» είχαν γράψει οι γονείς του παιδιού και από τότε στήθηκε αλυσίδα αλληλεγγύης – Support Anastasia.

Οι κουμπαράδες που στήθηκαν σε όλα τα καταστήματα της Καλαμάτας γέμισαν, ενώ την ίδια στιγμή σύλλογοι, ενώσεις, φορείς από το εξωτερικό, ιδιώτες, αλλά και πολλά σχολεία, έστειλαν από το υστέρημά τους και κατάφεραν να συγκεντρωθεί το ποσό των 700.000 ευρώ.

Το νέο είχε ανακοινωθεί από τους γονείς της μικρής Αναστασίας μέσα από το νοσοκομείο, ευχαριστώντας όλο τον κόσμο που στήριξε τον αγώνα της 7χρονης κόρης τους.

Στις 3 Ιουλίου, η Αναστασία άφησε την τελευταία της πνοή. Ο αγώνας της, αντριστρόφως ανάλογος με την ηλικίας της. Μπορεί να ήταν μόλις 7 χρονών, αλλά πάλεψε σκληρά για να κερδίσει τη ζωή της. Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά πάλεψε όσο λίγοι.

Αντί στεφάνων συγκεντρώθηκαν χρήματα και αγοράστηκαν δέντρα τα οποία θα φυτευθούν στην Καλαμάτα. Σημειώνεται πως τον επαναπατρισμό της σωρού και την τελετή διεκπεραίωσε ο Πάνος Σκλιας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024