Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο ο θάνατος της μικρής Αναστασίας που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις επτά ετών.
Η μικρή Αναστασία έδωσε μία δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, χωρίς ποτέ να χάνει το χαμόγελό της.
Λίγες ημέρες μετά την τραγική απώλεια, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η σορός της μικρής Αναστασίας θα μεταφερθεί στην Ελλάδα, από την Αμερική, με έξοδα του ελληνικού κράτους.
Υπήρξε, μάλιστα, για το θέμα παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ώστε η σορός να βρίσκεται την Πέμπτη στη χώρα μας.
Με εντολή του πρωθυπουργού και σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών υπήρξε ειδική μέριμνα για να καμφθούν γραφειοκρατικά ζητήματα.
Συγκεκριμένα, η κηδεία αναμένεται να τελεστεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, στην Καλαμάτα, εκεί όπου μεγάλωσε και πήγε η σχολείο η μικρή.
Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η μητέρα της μικρής Αναστασίας και αδελφή της Έρρικας Πρεζεράκου με ένα μήνυμα γροθιά στο στομάχι στο facebook.
«Έφυγε την ημέρα της επετείου μας»
‘Ηταν Σάββατο, 3 Ιουλίου, όταν η μητέρα της Αναστασίας ανακοίνωσε μέσω ενός συγκλονιστικού ποστ πως η κόρη της δεν είναι πια μαζί τους.
«Σήμερα έχουμε επέτειο γάμου με τον Ηλία Ντριανταφυλλάκη και σήμερα διάλεξε η κόρη μας, το παρανυφάκι μας να φύγει από τη ζωή. Η Αναστασία Πάλεψε όσο λίγοι, ήταν πάντα αισιόδοξη και έδωσε γερή μάχη με το χειρότερο είδος καρκίνου που έχει υπάρξει ποτέ.
Έφυγε ήρεμη στον ύπνο της με την μανούλα και τον πατερούλη να την κρατάνε αγκαλιά. Ξέρω πόσοι προσευχηθήκατε για την νεράιδα και ξέρω πόσοι ήσασταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα που παλεύαμε και σας ευχαριστώ. Η Αναστασία δεν υποφέρει πια..», ανέφερε στο μήνυμα της η μητέρα της Αναστασίας.
Έδωσε μάχη όσο λίγοι
Η μικρή Αναστασία διαγνώστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με την πλέον πιο επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου -γνωστή και ως dipg- διάχυτο γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους, με ιδιαίτερα δυσμενή πρόγνωση.
Στην Ελλάδα οι γιατροί είπαν ότι της απομένουν έξι μήνες ζωής.
Τότε οι γονείς της, Ξένια Πρεζεράκου και Ηλίας Τριανταφυλλάκης, έψαξαν παντού για αντίστοιχες περιπτώσεις με αυτή της Αναστασίας και βρήκαν παράθυρο ελπίδας σε μια κλινική στο Χιούστον του Τέξας με μεγάλη εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια.
Η οικογένεια ταξίδεψε στο Χιούστον για 2 μήνες, ενώ ο συνολικός χρόνος που χρειάστηκε για τη θεραπεία ήταν 18 μήνες.
Το κόστος ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ κι έτσι ξεκίνησε μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα με τίτλο Support Anastasia.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων