Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάρα Μεϊμαρίδη: Η εναντίωση στην θρησκεία από τα 8, ο φόβος σχιζοφρένειας και οι 3 γάμοι με... ξόρκι της αγάπης

Μάρα Μεϊμαρίδη: Η εναντίωση στην θρησκεία από τα 8, ο φόβος σχιζοφρένειας και οι 3 γάμοι με… ξόρκι της αγάπης

Το 2002, η Μάρα Μεϊμαρίδη ολοκλήρωσε και εξέδωσε το πρώτο της λογοτεχνικό της βιβλίο με τίτλο «Οι Μάγισσες της Σμύρνης», το οποίο έφτασε τις 900.000 πωλήσεις παγκοσμίως, εξελισσόμενο σε συγγραφικό φαινόμενο

Η Μάρα Μεϊμαρίδη είναι Ανθρωπολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστέλλα και σαν πρώτο Πανεπιστήμιο τελείωσε την Φιλοσοφική Αθηνών.

Σύμφωνα με το enimerotiko.gr, συγχρόνως με τις μεταπτυχιακές της σπουδές Αρχαιολογίας (Sorbonne I) στο Παρίσι, ξεκίνησε νέα κατεύθυνση βασικών σπουδών, στρεφόμενη προς την Βιολογία, Ιατρική Ανθρωπολογία (Jussieu-Ecole de Medecine de st Peres) απ’όπου αποφοίτησε με άριστα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, πήρε μέρος ως ανθρωπολόγος σε αρχαιολογικές ανασκαφές σε μυκηναϊκά νεκροταφεία (Πελοπόννησος Πύλος) και σε παλαιοχριστιανικά (Άβδηρα της Θράκης), μελετώντας το σκελετικό υλικό.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στην έρευνα για την Υγεία του Παιδιού στο Ι.Υ.Π.- Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία – Τομέας Κοινωνικής Παιδιατρικής, πάνω σε θέματα φυσιολογίας και αυξολογίας. Ήταν κύρια ερευνήτρια της έρευνας “Εθνικά Πρότυπα Ανάπτυξης Ελληνοπαίδων” που χρησιμοποιείται σήμερα σε όλα τα βιβλιάρια Υγείας των παιδιών. Η διατριβή της στο Εργαστήριο Ακτινολογίας του Παν. Αθηνών είχε θέμα «Αυξολογικά χαρακτηριστικά Ελληνοπαίδων-Ακτινοδιαγνωστική μελέτη» 1985. Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε αντίστοιχα ιατρικά περιοδικά. Συνέχισε να σπουδάζει Συστημική και Ραϊχική μέθοδο Ψυχοθεραπείας. (2005-2012).

Το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο

Το 2002, η Μάρα Μεϊμαρίδη ολοκλήρωσε και εξέδωσε το πρώτο της λογοτεχνικό της βιβλίο με τίτλο «Οι Μάγισσες της Σμύρνης», το οποίο έφτασε τις 900.000 πωλήσεις παγκοσμίως, εξελισσόμενο σε συγγραφικό φαινόμενο. Το 2004, διέσωσε και εξέδωσε την οικογενειακή τράπουλα των Μαγισσών της Σμύρνης, με τον γενικό τίτλο “Deste – Η τράπουλα της Κατίνας”.

Το 2006 οι Μάγισσες της Σμύρνης μεταφέρονται στην Τηλεόραση (Mega) σε σίριαλ 26 επεισοδίων σε σκηνοθεσία Κουτσομήτη και στη συνέχεια στο θέατρο. Η «Ντάσταρ η κούπα των λεόντων» είναι το δεύτερο λογοτεχνικό της βιβλίο, από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

To 2007, εξέδωσε το «Βιβλίο Μαγείας 1» από τις Μάγισσες της Σμύρνης, συγκεντρώνοντας ένα ανεκτίμητο Σμυρναίικο λαογραφικό υλικό, και ένα σύνολο μαγικών συνταγών, όπως βρέθηκαν καταγεγραμμένες στα χειρόγραφα της Κατίνας Καραμάνου. Η συνέχεια της συλλογής των μαγικών συνταγών, κυκλοφόρησε το 2008 με γενικό τίτλο «Ατταρτικός κύκλος» και «Βάλτρια» το 2013.

Το 2016 δημιούργησε τον Πνευματικό και Φιλοσοφικό Σύλλογο «Η Σμυρνιοπούλα» όπου διδάσκει σε σεμινάρια Μεταφυσικής.

Η πρώτη ύπνωση

Την  πρώτη της ύπνωση της Μάρα Μεϊμαρίδη την έκανε η ίδια η Κατίνα όταν ήταν ακόμα εν ζωή κάποιο καλοκαίρι τους στην Αίγινα. Όταν έφυγε από τη ζωή και άρχισε να ακούει τη φωνή της θεώρησε πως πάσχει από σχιζοφρένεια γι΄αυτό και επισκέφθηκε ψυχιάτρους. Στην πορεία, όμως, κατάλαβε πως όλα οφείλονται σε ένα χάρισμα που έχει να βλέπει οράματα και ψευδαισθήσεις, το οποίο νιώθει πως πηγάζει από την αμυγδαλή της.

Νόμιζα ότι είχα σχιζοφρένεια

«Έχω ένα θέμα στην αμυγδαλή μου που μου δημιουργεί ψευδαισθήσεις και οράματα. Όταν άκουγα τη φωνή της νόμιζα ότι έχω σχιζοφρένεια και πήγα στους γιατρούς. Ο πρώτος ήταν πιο τρελός από εμένα. Ο δεύτερος ήταν πιο λογικός και μου είπε να μην πετάξω πληροφορίες που δεν μπορούσα να εξηγήσω ακόμα».

Το πρώτο σοκ σε μικρή ηλικία που άλλαξε τη ζωή και τη σχέση της με τη θρησκεία
Η Μάρα Μεϊμαρίδη  απομακρύνθηκε από τη θρησκεία εξαιτίας ενός πολύ τραγικού γεγονότος που έζησε μικρή. Με δάκρυα στα μάτια εξομολογήθηκε τα συναισθήματα που ένιωσε τότε και που την οδήγησαν στο να μην πιστεύει στον Θεό.

«Το πρώτο σοκ στη ζωή μου το έπαθα σε ηλικία 8 ετών, που κλονίστηκε η πίστη μου για τη θρησκεία και δεν επανήλθε ποτέ. Εμείς ζούμε στην Καστέλλα. Και ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους η μαμά μου είχε μία πολύ καλή φίλη που είχε γιο τον Κίμωνα. Με τον Κίμωνα μεγαλώσαμε όλοι μαζί και με τη μαμά σου Ελεονώρα. Επειδή ήταν νόστιμο αυτό το αγόρι όλες ήμασταν ερωτευμένες μαζί του. Μία παραμονή Πρωτοχρονιάς οι γονείς του σκοτώθηκαν ακαριαία σε ένα πάρα πολύ άσχημο ατύχημα.

Τον πρώτο καιρό μετά την κηδεία τον πήραμε εμείς και ένιωσα τόσο πολύ τον πόνο αυτό του αγοριού γιατί το “ποτέ και το πάντα” είναι τραγικό και δεν θα μπορούσα ποτέ να μην ξαναδώ τη μανούλα μου σε αυτές τις ηλικίες. Την Κυριακή πήγαμε στην εκκλησία και η μητέρα μου με έβαλε να προσκυνήσω την Παναγιά. Και θυμάμαι της είπα δεν σε αγαπάω γιατί πήρες τη μανούλα του φίλου μου και δεν θα την ξαναδεί ποτέ».

Οι τρεις γάμοι με ξόρκι της αγάπης

Τους τρεις γάμους της η Μάρα Μεϊμαρίδη τους έκανε χάρη στο ξόρκι της αγάπης αλλά κόντρα στην κοινή πεποίθηση που επικρατεί το ξόρκι αυτό έχει να κάνει πιο πολύ με «ξεκλείδωμα» του ασυνειδήτου παρά με «δέσιμο» παλιών δοξασιών.

Στη ζωή της παραδέχεται πως έχει ερωτευτεί αλλά πάντα είχε σηκωμένα «τείχη» στην καρδιά της που την προφύλασσαν. Ένας μόνο κατάφερε να τα κλυδωνίσει και όπως είπε ακριβώς γι΄αυτό τον πήρε στο κατόπι με τη μυγοσκοτώστρα.

Αυτή την περίοδο έχει στο πλευρό της σύντροφο με τον οποίο είναι πολύ αγαπημένοι. Τον φωνάζει «υπουργό» κι αυτό γιατί όπως λέει είναι ο «υπουργός Οικονομικών» του οίκου τους.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024