Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Ζορζίνιο έχει ελπίδες για τη Χρυσή Μπάλα

Γιατί ο Ζορζίνιο έχει ελπίδες για τη Χρυσή Μπάλα

Μπορεί να μην κάνει μεγάλο… θόρυβο, ωστόσο ο Ζορζίνιο συνεχίζει να πραγματοποιεί μεγάλες εμφανίσεις με την Εθνική Ιταλίας έχοντας καταλυτικό ρόλο στην πορεία της Σκουάντρα Ατζούρα. Μήπως πρέπει να μπει και στην κουβέντα της Χρυσής Μπάλας σε περίπτωση φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, μετά και την κατάκτηση του Champions League με την Τσέλσι;

Η Ιταλία κατάφερε, έστω και πολύ δύσκολα, να προκριθεί στον μεγάλο τελικό της 11ης Ιουλίου, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία για την κατάκτηση του Euro. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι,ήταν ο Ζορζίνιο.

Όχι για την εμφάνιση του στα 120 λεπτά, αλλά για το εύστοχο του πέναλτι, με το οποίο νίκησε τον Ουνάι Σιμόν και έστειλε την Ιταλία στον τελικό. Με τον δικό του, αγαπημένο και κλασικό τρόπο που εκτελεί τα πέναλτι, ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι ευστόχησε στο πιο σημαντικό χτύπημα της καριέρας του και έδωσε στη Σκουάντρα Ατζούρα το ένα από τα δύο εισιτήρια του τελικού.

Εκεί, όπου ο 29χρονος θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει ακόμη έναν θρυλικό τίτλο, μετά και την κατάκτηση του Champions League με την Τσέλσι στα τέλη του Μαϊου. Δύο κούπες που μπορούν να βάλουν τον Ζορζίνιο ακόμη και στην κουβέντα της Χρυσής Μπάλας. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι που ο Ιταλοβραζιλιάνος μέσος έχει ελπίδες για την κατάκτηση του πιο μεγάλου ατομικού βραβείου του ποδοσφαίρου.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μετά από εννιά χρόνια η Τσέλσι έφτασε σε τελικό Champions League… Και τελικά η δεύτερη που οι «μπλε» φτάνουν στο… Έβερεστ της Ευρώπης. Αυτή είναι επίσης η πρώτη φορά που η Ιταλία φτάνει σε τελικό Euro μετά από εννιά χρόνια. Και στις δύο ομάδες, ο 29χρονος έχει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα σου βάλει το γκολ. Δεν είναι ούτε καν αυτός που θα σου φτιάξει ένα γκολ. Αλλά είναι αυτός που θα σε κάνει να φτάσεις κοντά στο γκολ. Ένας παίκτης που γνωρίζει πότε πρέπει να ανεβάσει τον ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά και πότε να τον ρίξει.

Η Τσέλσι ήταν η ομάδα η οποία είχε τα περισσότερα clean sheets στο Champions League (9), ενώ κατάφερε να καταγράψει και το καλύτερο παθητικό (4) στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ζορζίνιο είχε περισσότερα επιτυχημένα τάκλιν, ενώ τελείωσε στη δεύτερη θέση με στη κατηγορία με τα κοψίματα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στη διοργάνωση, έχοντας από 26!

Με την Ιταλία σε αυτό το Euro, ο Ζορζίνιο έχει τις περισσότερες επαφές με την μπάλα, τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ, τις περισσότερες ανακτήσεις της μπάλας, τις περισσότερες μεταβιβάσεις, το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων αλλά και τα περισσότερα χιλιόμετρα (στο ρόστερ της Ιταλίας)!

Παράλληλα, έχει και τα περισσότερα κοψίματα σε όλο το Euro, καθώς μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να κερδίσει την μπάλα 21 φορές, με τον Καντέ που είναι δεύτερος να έχει ολοκληρώσει τη διοργάνωση με 14!

Ακόμη ένας λόγος που κάνει τον Ζορζίνιο να ονειρεύεται Χρυσή Μπάλα, είναι ο Λούκα Μόντριτς. Ο Κροάτης ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έβαλε τέλος στο δίπολο Μέσι – Ρονάλντο και μάλιστα ως μέσος, όπως και ο Ζορζίνιο.

Τι είχε κάνει εκείνη τη σεζόν ο Μόντριτς; Είχε κατακτήσει το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ είχε ηττηθεί στον τελικό του Μουντιάλ απέναντι στη Γαλλία…

Μάλιστα, ο Ζορζίνιο ήταν και ο πρώτος σκόρερ της Τσέλσι την περασμένη σεζόν στην Premier League με επτά γκολ από την άσπρη βούλα!

Μπορεί να μην είναι νούμερο ένα φαβορί. Μπορεί να μην είναι καν στην τριάδα. Ωστόσο μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει αυτή η τρομερή σεζόν που διανύει ο Ζορζίνιο. Η οποία θα απογειωθεί σε περίπτωση που φτάσει και στην κατάκτηση του Euro με την Ιταλία; Αν το κάνει και αυτό, γιατί να μην έχει θέση στην κουβέντα της Χρυσής Μπάλας;

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024