Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Νέα επίθεση στη Β. Μακεδονία: Η Αχρίδα είναι μια από τις πιο ένδοξες πρωτεύουσες της Βουλγαρίας

Νέα επίθεση στη Β. Μακεδονία: Η Αχρίδα είναι μια από τις πιο ένδοξες πρωτεύουσες της Βουλγαρίας

Προεκλογικό βίντεο του ακροδεξιού συνασπισμού των «Βούλγαρων Πατριωτών» με επικεφαλής το VMRO προβάλλει πλάνα από την Αχρίδα, αναφερόμενο «στη βουλγαρική μνήμη και τη ‘βουλγαρικότητα’ της περιοχής».

Τη σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης των Σκοπίων προκάλεσαν προεκλογικά βίντεο που κυκλοφόρησαν στη Βουλγαρία και παρουσιάζουν τη Βόρεια Μακεδονία ως βουλγαρική περιοχή.

Καταδικάζει

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα makfax της Βόρειας Μακεδονίας, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας καταδίκασε τα προεκλογικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν στη Βουλγαρία, τα οποία, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή του, «εκφράζουν εδαφικές αξιώσεις κατά της χώρας».

Προεκλογικό βίντεο του ακροδεξιού συνασπισμού των «Βούλγαρων Πατριωτών» με επικεφαλής το VMRO πρόβαλε πλάνα από την Αχρίδα, αναφερόμενο «στη βουλγαρική μνήμη και τη ‘βουλγαρικότητα’ της περιοχής».

«Στις προσπάθειες ενίσχυσης του διαλόγου και της εμπιστοσύνης για την προώθηση των σχέσεων σχέσεις καλής γειτονίας, η δημοσίευση προεκλογικών βίντεο που εκφράζουν εδαφικές αξιώσεις και μονόπλευρα συναισθήματα ιδιοκτησίας σε άλλη γειτονική χώρα δεν ανταποκρίνονται στο πνεύμα οικοδόμησης φιλίας και σεβασμού των ευρωπαϊκών αξιών γιατί τις οποίες έχουμε δεσμευτεί μαζί», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

«Από τις πιο ένδοξες πρωτεύουσες»

«Το υπουργείο Εξωτερικών αναμένει από τους βούλγαρους αξιωματούχους να αποστασιοποιηθούν και να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες που προέρχονται από έναν υποψήφιο βουλευτή της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Απαντώντας ο πρόεδρος του βουλγαρικού VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός Αμυνας της Βουλγαρίας, υπερασπίστηκε τις αναφορές που υπάρχουν στο βίντεο:

«Ναι, εμείς στο VMRO προστατεύουμε τη βουλγαρική μνήμη και προστατεύουμε τον βουλγαρικό λαό παντού στον κόσμο. Κρατάμε τη μνήμη και θυμόμαστε ότι η Aχρίδα είναι μια από τις πιο ένδοξες πρωτεύουσες της Βουλγαρίας».

Βίντεο ευρωβουλευτή

Πριν λίγες εβδομάδες, είχε κυκλοφορήσει και άλλο προεκλογικό βίντεο του βούλγαρου ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου του κόμματος VMRO BND, Ανγκέλ Τζαμπάσκι, στο οποίο τονιζόταν και πάλι ότι η «Μακεδονία είναι βουλγαρική».

Πηγή: makfax.com.mk, echedoros-a.gr

Sports in

Η εύφορη κοιλάδα της σκληρής κριτικής

Οσα συμβαίνουν εντός και εκτός γηπέδων τοποθετούνται σε ένα ξεχωριστό πλαίσιο το οποίο απομονώνεται από τη γενικότερη έξαρση της βίας στην κοινωνία όταν πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023