Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν ηθικός αυτουργός της επίθεσης στον τούρκο δημοσιογράφο

Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν ηθικός αυτουργός της επίθεσης στον τούρκο δημοσιογράφο

Τι λένε τα γερμανικά ΜΜΕ για την επίθεση

Στην επίθεση σε βάρος του τούρκου δημοσιογράφου Ερκ Ατζαρέρ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους μπροστά στο σπίτι του στο Βερολίνο, αναφέρεται η Berliner Zeitung, φωτογραφίζοντας ως ηθικό αυτουργό τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν:

«Ο Ατζαρέρ ζει εξόριστος στο Βερολίνο, όπου και διέφυγε όταν κατηγορήθηκε στην Τουρκία μαζί με άλλους δημοσιογράφους για δημοσίευση απορρήτων στοιχείων γύρω από τη δράση τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη Λιβύη. Οι τρεις επιτιθέμενοι γρονθοκόπησαν τον δημοσιογράφο, τράπηκαν ωστόσο σε φυγή, όταν γείτονες έβαλαν τις φωνές και κάλεσαν την αστυνομία».

«Ο Ερκ Ατζαρέρ γνώριζε τους κινδύνους», σχολιάζει η taz, σύμφωνα με την DW: «Δεν είναι μυστικό, ότι τούρκοι εθνικιστές οργανώνονται στη Γερμανία. Κι έτσι είναι σαφές ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση στον τούρκο δημοσιογράφο. Επειδή δεν σιωπά όταν πρόκειται για τον τουρκικό ισλαμισμό και τον φασισμό των συγκυβερνώντων κομμάτων AKP και MHP, μπήκε στο στόχαστρό τους. Οι επιτιθέμενοι έφεραν μαζί τους μαχαίρι. Τα χειρότερα αποτράπηκαν χάρη στη παρέμβαση των γειτόνων. Πρόσφατα ο Ερκ Ατζαρέρ είχε ρωτήσει σε συνέντευξη την εξόριστη συγγραφέα Ασλί Ερντογάν, αν αισθάνεται ασφαλής στη Γερμανία: ‘Σε καμία περίπτωση. Όποιος μπει στο στόχαστρο του τουρκικού κράτους δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής‘, τόνισε η συγγραφέας».

Επίθεση με μαχαίρι και γροθιές

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, επικριτής του Ερντογάν, που ζει εξόριστος στο Βερολίνο, δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και γροθιές, έξω από το σπίτι του όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter συνοδεύοντας το μήνυμα με μία φωτογραφία του αμέσως μετά την επίθεση.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024