Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζόκοβιτς προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία

Ο Τζόκοβιτς προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία

O Νόβακ Τζόκοβιτς απέκλεισε τον Ντένις Σαποβάλοφ στα ημιτελικά του Wimbledon και την Κυριακή (11/7) θα αντιμετωπίσει τον Ματέο Μπερετίνι για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 20 Grand Slam που έχουν οι Φέντερερ και Ναδάλ.

Ένα βήμα από το να «γράψει ιστορία» απέχει πια ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου νίκησε μετά από μεγάλη μάχη (2 ώρες και 45 λεπτά) και χωρίς να παίξει καλό τένις με 3-0 σετ τον Ντένις Σαποβάλοφ στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Wimbledon και, πλέον, στον τελικό της Κυριακής (7ος στο Λονδίνο για τον τεράστιο αυτόν αθλητή) απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι των 11 διαδοχικών νικών στο γρασίδι θα επιδιώξει να κάνει το 3Χ3 στα Grand Slam της σεζόν (έχει κατακτήσει ήδη το Australian Open και το Roland Garros).

Εάν τα καταφέρει ο 34χρονος Σέρβος θα φτάσει τους 20 major τίτλους καριέρας και θα ισοφαρίσει σε κατακτήσεις τ΄ άλλα δύο «ιερά τέρατα» του αθλήματος, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ. Οπότε στο επόμενο US Open που θ΄ ακολουθήσει θα έχει την ευκαιρία, εκτός απρόοπτου, να γίνει ο κορυφαίος των κορυφαίων!

Ο 22χρονος Καναδός, Ντένις Σαποβάλοφ, απέδειξε ότι το μέλλον διαγράφεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις μπροστά του. Ήταν όχι απλά ανταγωνιστικός στην «παρθενική» του εμφάνιση σε ημιτελικό Grand Slam, αλλά σε όλα τα σετ κόντραρε στα ίσια το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, χάνοντας το πρώτο στις… λεπτομέρειες με 7-6 (3) και το δεύτερο λόγω… εκνευρισμού με 7-5.

Ο «Νολε» με περίσσια ψυχραιμία έκανε το break στο 11ο game του τρίτου σετ κι από τη στιγμή που προηγήθηκε έφτασε πολύ εύκολα στο 7-5 και στο 3-0 απέναντι στο νεαρό αντίπαλό του, που ήταν εμφανώς απογοητευμένος.

Ούτως ή άλλως ήταν εξαρχής πάρα πολύ δύσκολο να να φτάσει στην πρώτη του νίκη επί του Τζόκοβιτς και, πλέον, ο «Νολε» μετρά 7 επιτυχίες απέναντι στον Καναδό σε ισάριθμες αναμετρήσεις τους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024