Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euro 2020: Τι σημαίνει τελικά το «It’ s coming home» που τραγουδούν οι Άγγλοι;

Euro 2020: Τι σημαίνει τελικά το «It’ s coming home» που τραγουδούν οι Άγγλοι;

Ζητούν πίσω ένα τρόπαιο που ποτέ δεν είχαν ή μήπως το ποδόσφαιρο που ανακάλυψαν; Οι Άγγλοι τραγουδούν «It’ s coming home». Και καλά κάνουν…

Το ακούγαμε στις εξέδρες των γηπέδων της Ρωσίας πριν από τρία χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Με την Αγγλία να φτάνει έως τα ημιτελικά, οι Βρετανοί οπαδοί είχαν… ξεσαλώσει.

«It’s coming home, it’s coming home, it’s coming, football’s coming home», άκουγες σχεδόν σε κάθε… στενό. Είχε γίνει το απόλυτο… χιτ εκείνου του καλοκαιριού. Και μαζί με τους Άγγλους άρχισαν να το τραγουδούν φίλαθλοι από άλλες χώρες που ήθελαν να δουν την Αγγλία να φτάνει μέχρι το τέλος.

Υπάρχει μία σύγχυση γύρω από το συγκεκριμένο σύνθημα/τραγούδι των Βρετανών οπαδών. Και μια ιστορία που πιθανόν δεν τη γνωρίζει όλος ο κόσμος. Κυρίως δεν τη γνωρίζουν εκείνοι που ειρωνεύονται τους Άγγλους γι’ αυτό που τραγουδούν. Μέσα σε αυτούς; Ακόμα και ο Κάσπερ Σμάιχελ, που αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Αγγλία με τη Λέστερ και θα έπρεπε να ξέρει τι εννοούν οι Άγγλοι φίλαθλοι με το It’ s coming home. Ο Σμάιχελ απάντησε σε σχετική ερώτηση λέγοντας πως η Αγγλία δεν έχει πάρει ποτέ το EURO άρα είναι άστοχο να λένε οι Βρετανοί πως έρχεται… σπίτι.

Ωστόσο οι Βρετανοί μόνο αυτό δεν εννοούν. Δεν τραγουδάνε για κάποιο Κύπελλο που είχαν και εύχονται να το πάρουν ξανά πίσω. Δεν τραγουδάνε καν για κάποιο Κύπελλο. Τραγουδάνε για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Εξ ου και το «football’s coming home». Το ποδόσφαιρο που τους… ανήκει, αφού εκείνοι το ανακάλυψαν. Σε ένα τραγούδι που το είπαν για πρώτη φορά το 1996 όταν η Αγγλία είχε φιλοξενήσει το EURO μετά από τριάντα ολόκληρα χρόνια. Και ο κόσμος απολάμβανε την επιστροφή της διοργάνωσης στα δικά του μέρη, στα δικά του γήπεδα, έπειτα από όλη εκείνη την ευρωπαϊκή απομόνωση στην οποία είχε περιέλθει το ποδόσφαιρο της χώρας σε συλλογικό επίπεδο λόγω του Χέιζελ. Και έπειτα από την απουσία της Εθνικής τους ομάδας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 στις ΗΠΑ.

Από εκεί ορμώμενοι, από την επιστροφή της χώρας τους στην ελίτ, από την επιστροφή των γηπέδων τους στην ποδοσφαιρική γιορτή, που πρώτοι εκείνοι πρέσβευαν, οι Άγγλοι ξεκίνησαν να τραγουδούν το «It’ s coming home».

Εννοώντας το ποδόσφαιρο και μόνο αυτό. Έχοντας πάντα την ελπίδα για την κατάκτηση ενός τροπαίου, που τόσο πολύ τους λείπει. Μια ελπίδα που την έχουν και στο σήμερα. Στο σήμερα που τους φέρνει για πρώτη φορά σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024