Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Συναγερμός και σε δεύτερη κατασκήνωση - Θετικά στον ιό 14 παιδιά στη Χαλκιδική

Κοροναϊός: Συναγερμός και σε δεύτερη κατασκήνωση – Θετικά στον ιό 14 παιδιά στη Χαλκιδική

Θετικά στον κοροναϊό 14 παιδιά σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής - Είχε προηγηθεί λουκέτο σε κατασκήνωση των Χανίων, όπου εντοπίστηκαν πάνω από 30 κρούσματα

Σε εστία υπερμετάδοσης του κοροναϊού φαίνεται πως μετατρέπεται δεύτερη κατασκήνωση, αυτή τη φορά στη Χαλκιδική, η οποία φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά. Είχε προηγηθεί λουκέτο σε κατασκήνωση των Χανίων, όπου εντοπίστηκαν πάνω από 30 κρούσματα κοροναϊού.

Στην πρώτη κατασκήνωση φιλοξενούνται παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα GRTimes.gr, έχουν εντοπιστεί 14 κρούσματα σε παιδιά 13-17 ετών, ενώ άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτισης.

Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Οι αρμόδιοι εκκένωσαν μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Οι υπεύθυνοι επισημαίνουν ότι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχουν ενημερώσει τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαιώνουν ότι τα μέτρα κατά της διασποράς του κοροναϊού είναι αυστηρά.

Πάνω από 30 κρούσματα στα Χανιά

Προηγουμένως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα zarpanews.gr, ιθύνοντες κατασκήνωσης στα Χανιά πήραν  απόφαση να την κλείσουν μετά τον εντοπισμό περισσότερων από 30 κρουσμάτων κοροναϊού.

Η κατασκήνωση φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά, ενώ αρκετοί γονείς έσπευσαν να τα παραλάβουν χθες και σήμερα. Η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15/7 και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις.

Πολλά παιδιά έχουν ήδη υποβληθεί σε τεστ κοροναϊού. Στα πρώτα τεστ, τα θετικά κρούσματα ήταν πάνω από 30, ενώ υπάρχουν φόβοι για μεγάλη αύξηση των μολύνσεων, καθώς η κατασκήνωση φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά.

Τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Οι γονείς δηλώνουν εξοργισμένοι για τους χειρισμούς των αρμοδίων. Μητέρα καταγγέλλει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκαν θετικά και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους. Μάλιστα, η μητέρα έχει κολλήσει και η ίδια, πλέον, και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα zarpanews.gr, οι ιθύνοντες φέρονται να γνωρίζουν για την ύπαρξη κρουσμάτων ήδη από τη Δευτέρα, ωστόσο όχι μόνο δεν ενημέρωσαν τους γονείς, αλλά διέψευδαν το γεγονός.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024