Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη με Λάιεν για το Σχέδιο Ανάκαμψης

Κύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη με Λάιεν για το Σχέδιο Ανάκαμψης

Κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Αναστασιάδης και η κα Λάιεν συζήτησαν θέματα που άπτονται του Σχεδίου Ανάκαμψης, με τον Κύπριο Πρόεδρο να εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την ΕΕ και την πρόεδρο της για την έγκριση του Σχεδίου Ανάκαμψης

Συνάντηση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η κ. φον ντερ Λάιεν πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, με σκοπό να παραδώσει την έγκριση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία.

Κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Αναστασιάδης και η κ. φον ντερ Λάιεν συζήτησαν θέματα που άπτονται του Σχεδίου Ανάκαμψης, με τον Κύπριο Πρόεδρο να εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την πρόεδρο της για την έγκριση του Σχεδίου Ανάκαμψης, που δίνει μία νέα προοπτική στην κυπριακή οικονομία.

Επίσης, συζητήθηκαν το μεταναστευτικό, η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση των συνεπειών κρίσεων και καταστροφών, όπως η πρόσφατη πυρκαγιά σε ορεινές περιοχές.

Η κ. φον ντερ Λάιεν εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έναρξη της εφαρμογής του Σχεδίου Ανάκαμψης για την Κύπρο, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα πολύ καλό πλάνο που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και το ποσό των 18 εκατ. ευρώ για ενίσχυση των δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με την αντιμετώπιση καταστροφών.

Όπως πρόσθεσε, θα μεταφέρει στην ΕΕ το θέμα της ανάγκης δημιουργίας βάσης του rescEU στην Κύπρο, κάτι που θα είναι επωφελές τόσο για την Κυπριακή Δημοκρατία όσο και για χώρες της περιοχής.

Όσον αφορά το θέμα του κορονοϊού, η πρόεδρος της Κομισιόν συνεχάρη την κυπριακή κυβέρνηση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και για τις ενέργειες του κράτους προς την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τέλος, σχετικά με το μεταναστευτικό, η κ. φον ντερ Λάιεν είπε ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος ως κράτος πρώτης γραμμής και τις πιέσεις που δέχεται.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024